Uusi elokuvien katseluun kehitettävä teknologia hämmästyttää enemmän kuin 3D

Ei ole enää elämä helppoa elokuvien tai videoiden katsojalla. Ennen riitti kaukosäätimen kanavanvalitsimen painallus tai videoiden haku YouTubesta. Nyt täytyy olla erikoislasit kolmiulotteisten elokuvien ja 3D-television katselua varten, eikä tässä vielä kaikki. Kehitteillä on nimittäin kuvaus- ja katseluteknologia, jossa katsoja päättää mistä kuvakulmasta elokuvaa katsoo.

Katso video, jossa noin 50 sekunnin kohdalla katsoja kohdistaa sormellaan kuvattavaan kohteeseen:

My Freedom Or Death – Condition ONE Beta.

Condition One –yhtiö on esitellyt kehitteillä olevaa kuvaus- ja katselujärjestelmää, jonka ajatuksena on antaa katsojalle mahdollisuus muuttaa kuvakulmaa. Jos esimerkiksi haastattelun aikana haastateltava vilkaisee oikealle, katsoja voi sormellaan pyyhkäistä ruutua ja kääntää kuvan samaan suuntaan.

Condition One –yhtiön toimitusjohtaja Danfung Dennis uskoo järjestelmän mullistavan videokuvauksen: ”Kuvan kehystä tai koostumusta ei enää ole.” Kuvausta varten tarvitaan uudenlainen kamerajärjestelmä, jonka rakentamiseen yhtiö on käyttänyt standardikalustoa. Samoin leikkaukseen voi käyttää Adoben videoeditointisovellusta. Järjestelmän hinta selviää aikanaan, jos yhtiö saa teknologian valmiiksi tuotteeksi.

Dokumenteissa ja asiasisällöissä tällainen järjestelmä voi toimi hienosti. Siinä vaiheessa kun katsoja hakee uusia kuvakulmia, hän ainakin seuraa sisältöä intensiivisesti. Fiktiiviseen kerrontaan teknologiaa voi olla vaikea soveltaa: kuvan ulkopuolelle ei voi jättää asioita, jotka vaikuttavat juoneen.

Cnet oli nähnyt Condition One –yhtiön kehittämän uuden systeemin esittelyn.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *