Isänpäivälahjaksi e-kirja: perinteitä kunnioittava uusi tapa muistaa

Kirja on perinteinen isänpäivälahja, jota edelleen arvostetaan. Jos tällä kertaa haluat keksiä jotain uutta, mutta samalla kunnioittaa perinnettä, niin e-kirja voi olla sopiva lahja monelle isälle. Tässä vinkit e-kirjalahjan hankkimiseksi ja toimittamiseksi päivänsankarille.

Vue Smartreader e-kirjojen lukulaite

Kun olet päättänyt antaa e-kirjan lahjaksi, älä osta kirjaa omalle tilillesi verkkokirjakaupassa. Kaupoista ladatut e-kirjat ovat lähes poikkeuksetta kopiosuojattuja, joten niiden siirtely sähköpostilla tai muistitikulla ei suju ilman auttavia hakkerin taitoja.

Joissakin perheissä e-kirjojen hankkimisessa ja lukemisessa saatetaan olla jo niin pitkällä, että perheellä on yhteinen, kaikkien perheenjäsenten käytössä oleva tili kirjakaupassa. Koska kaikki perheenjäsenet tietävät tunnukset ja salasanan, he voivat omilla laitteillaan lukea kaikkia tilille ostettuja e-kirjoja. Yhtä tiliä megaperheille tuskin yksikään kirjakauppa sopimussyistä voi sallia, mutta neljälle-viidelle laitteelle tilille hankitun e-kirjan yleensä voi siirtää luettavaksi.

Monessa kotimaisessa kirjakaupassa on mahdollisuus ostaa lahjakortti, jolla kortin saaja saa valita kaupasta mieleisensä kirjan, tai useita kirjoja jos lahjakortin saldo siihen riittää. Kauppiaat voivat toimittaa lahjakortin suoraan saajalle sähköpostilla. Tällaisessa tapauksessa kannattaa miettiä ajoitusta: milloin kortin hankkii vai kierrättääkö sen oman sähköpostilaatikon kautta, jolloin voi myös tulostaa lahjakortin. Tässä muutama kotimainen lahjakorttien tilauspaikka.

Akateemisen kirjakaupan lahjalataus on lahjakortti e-kirjakauppaan lahjoittajan haluamalle summalle. Akateeminen lähettää lahjakortin suoraan lahjan saajalle.

DigiAnttilan lahjakortin voi ostaa haluamalleen summalle. Lahjakorttimalleja DigiAnttilalla on runsaasti, mutta Isänpäivä malleista puuttuu.

Elisa Kirja –kaupasta ostettu lahjakortti on voimassa kuusi kuukautta kortin aktivoinnista. Lahjakorttia voi käyttää useaan e-kirja- tai äänikirjaostokseen niin kauan kuin saldoa riittää.

Erityistä lukulaitetta e-kirjojen lukemiseen ei välttämättä tarvita. Esimerkiksi tablet-laitteille on saatavilla useita lukuohjelmia, kuten Amazon Kindle, Elibris ja Elisa Kirja. Myös tietokoneella ja älypuhelimella voi mainiosti lukea e-kirjoja.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *