Floridassa matkustajat voivat lainata e-kirjoja lentokentältä

Fort Lauderdalen lentokentällä Floridassa on avattu erikoinen palvelu: matkustajat saavat lainata kentältä ilmaiseksi e-kirjoja. 15 000 e-kirjan valikoiman tarjoaa paikallinen Browardin seutukunnan kirjasto. Lainaus hoituu ilman kirjastokorttia, mutta QR-koodin lukuohjelma täytyy älypuhelimesta löytyä. Lentokentällä matkalaukkujen luovutustilassa on lainauspisteitä, joissa QR-koodi lukemalla kirjoja lainataan.

e-kirjojen lainaus lentokentällä

Kirjaston ja lentokentän yhdessä kehittämä palvelu on siis tarkoitettu paikkakunnalle saapuville matkustajille, joten vanhojen klassikoiden lisäksi valikoimasta soisi löytyvän seudun matkaoppaita.

E-kirjojen lainauspalvelu lentokentällä on hyvä idea, mutta toteutus on hieman rajoittunut. Voisiko palvelun idean pölliä ja parannella muuhun käyttöön? Lentomatkustamisessa hyödyllisin palvelu olisi itse asiassa sellainen, jossa lentoyhtiö lainaisi matkustajille e-kirjoja ja ladattavia lehtiä lennon ajaksi. VR voisi lainata e-kirjoja esimerkiksi paikkalipun lunastaneille. Hammaslääkärin odotushuoneessa aika kuluisi mukavammin jos tarjolla olisi kirjoja ja lehtiä esimerkiksi tablet-laitteessa.

Amazon-verkkokauppa on jo aloittanut oman e-kirjojen lainauspalvelunsa. Sen toteutus on mielenkiintoinen: jokainen Kindle-lukulaitteen omistaja, joka maksaa myös Amazon Prime –palvelun 79 dollarin vuosimaksua, on oikeutettu lainaamaan yhden kirjan kuukaudessa ilmaiseksi. Suuret kustantajat eivät ole antaneet lupaa lainata heidän kirjojaan, mutta 5000 kirjan valikoima lainauspalvelussa on jo nyt. Amazon Prime on tarkoitettu Pohjois-Amerikassa asuville asiakkaille.

Fort Lauderdalen lentokentän tiedote asiasta löytyy täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *