Tablet-laitteiden myynnin kasvu erittäin ripeää, e-kirjojen lukulaitteilla rauhallista kasvua vuoteen 2016

E-kirjojen lukulaitteista ja tablet-laitteista, kuten Apple iPadista riittää paljon juttua, mutta paljonko niitä oikeasti ostetaan? Tablet-laitteita ostetaan hämmästyttävän runsaasti jo nyt, varsinkin kun muistetaan, että uuden tuotekategorian käytännössä synnytti Apple vasta vuoden 2010 alkupuoliskolla. Tabletien myynnin kasvun odotetaan olevan niin ripeää, että viiden vuoden kuluttua puhutaan satojen miljoonien laitteiden markkinoista.

Juniper Research on arvioinut mille tasolle maailmanlaajuisesti vuoden 2011 tablet- ja lukulaite-myynti asettuu ja arvioinut myyntiä myös viisi vuotta eteenpäin vuoteen 2016 saakka. Tältä luvut näyttävät.

Tablet-laitteiden ja e-kirjojen lukulaitteiden myyntiennuste 2011-2016

Tablet-laitteiden menekki olisi Juniper Researchin mukaan vuonna 2011 55,2 miljoonaa ja vuonna 2016 253 miljoonaa kappaletta. Vertailun vuoksi: Gartner Group odottaa PC-tietokoneiden myynnin olevan 364 miljoonaa kappaletta vuonna 2011 eikä kasvu mitenkään mahtavaa ole siitä eteenpäin.

E-kirjojen lukulaitteita ostettaisiin vuonna 2011 25 miljoonaa ja viiden vuoden kuluttua 67 miljoonaa kappaletta.

Samansuuntaiseen arvioon tablet-laitteiden ja lukulaitteiden markkinatilanteesta päädyin kirjassa Hyvästi media. Vaikka e-kirjojen lukulaitteita on ollut markkinoilla vuodesta 2007 lähtien (Amazon Kindle), odotan niiden jäävän alan ammattilaisten ja suuria määriä kirjoja lukevien tuotteiksi. Suurella yleisöllä, joka lukee nollasta muutamaan kirjaan vuodessa, ei välttämättä ole motiivia ostaa erillistä laitetta vain e-kirjoja varten.

Tablet-laitteen hankkimiseen suurella yleisöllä on kuitenkin motiivi. Se on yleinen medialaite, jolla voi katsoa elokuvia, televisio-ohjelmia verkosta, kuunnella radiota ja musiikkia, seurata uutisia, lukea lehtiä ja totta kai: lukea e-kirjoja.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *