Google Music tarjoaa ilmaisia kappaleita ja pilvivaraston omalle musiikkikirjastolle

Musiikin ystävän juhla-aika sen kun jatkuu ja pidot paranevat. Digitaalisen median mukana maailman musiikkiarkistot ovat auenneet verkkoon ja kauan kaivatut klassikot sekä uutuushitit ovat nyt helpommin saatavilla kuin koskaan ennen. Spotify, iTunes, Hitlantis ja monet muut verkkokaupat ja -palvelut suorastaan syytävät ilmaista tai edullista musiikkia yleisölle. Siitä huolimatta myös Google haluaa tarjota käyttäjilleen musiikkipalvelun Google Music. Katsotaan, mitä palvelun sisuksista löytyy.

Google Music toimii tällä hetkellä vain USA:ssa internetiin liitetyiltä tietokoneilta, mutta niin sanottuja proxy-palvelimia tunteva musiikinystävä pääsee palveluun pienellä kikkailulla. Google Music on suunniteltu kahteen käyttöön:

1. Omien, aiemmin hankittujen digitaalisten musiikkikappaleiden tallentamiseen omalle Google Music –tilille, jonka jälkeen niitä voi kuunnella palvelusta millä tahansa PC:llä tai Android-laitteella (käytännössä tabletilla ja älypuhelimella). Kappaleet ladataan Google Musiciin ilmaisella PC-ohjelmalla. Kuunteluvaiheessa kappaleita ei enää tarvitse ladata jokaiselle laitteelle erikseen, vaan ne soivat suoraan verkosta.

2. Oman musiikkikirjaston kartuttamiseen liittämällä Google Musicin tarjoamia ilmaisia kappaleita ja ostamalla uusia kappaleita omalle tilille. Kappaleet ovat tallessa omalla tilillä, josta niitä kuunnella eri laitteilla tarvitsematta ladata niitä erikseen.

Google-tyyliin Music on ilmainen palvelu, mutta kannattaako edes ilmaiseksi ryhtyä sen käyttäjäksi? Jos nimittäin jo käytät Spotify-verkkojukeboksia, iTunes-kauppaa, tai omalla tietokoneella on mittava musiikkiarkisto, niin mitä iloa Google Musicista on?

Aivan ensimmäisenä musiikin ystävälle iloa on ilmaiskappaleiden tarjonnasta. Ilmaisia biisejä on sen verran paljon, sen verran nimekkäiltä artisteilta, että Google ilmeisesti on päättänyt käyttää ilmaisuutta uuden palvelun sisäänheittotarjouksena.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on oman musiikkikirjaston helppo saatavuus ja käyttö sattuipa olemaan missä tahansa ja olipa käytössä lähes mikä laite tahansa.

Näytönkuvia Google Music –pilvipalvelusta:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *