Etelä-Koreassa kirjakauppaketju Kyobo myy jo värinäytöllä varustettua e-kirjojen lukulaitetta

E-kirjojen lukulaitteissa käytetty E ink –näyttö on erikoisteknologiaa, jolla on päästy erittäin korkeaan kontrastiin, välkkymättömään kuvaan ja vähäiseen virrankulutukseen. Sen suurimmat puutteet ovat näytön päivityksen hitaus ja värien puuttuminen. Qualcomm-yhtiö on kehittänyt Mirasol-näytön, jolla on saatu myös värit mukaan lukulaitteisiin. Etelä-Korealainen Kyobo on ensimmäisenä tuonut myyntiin lukulaitteen, jossa on Mirasol-värinäyttö.

Tuotteen esittelyvideo:

Kuten kuvista näkyy, värit ovat näytöllä melkoisen haaleita. Piirretyt kuvat, kuten esimerkiksi sarjakuvat, näyttävät videolla kelvollisilta. Kyobo lupaa myös videoiden katselun olevan mahdollista, mutta en odottaisi kovin paljoa siltä ominaisuudelta.

Mirasol-näytön kanssa kilpaileva teknologia on E ink-värinäyttö, joka on saatavilla ainakin yhdessä lukulaitteessa Kiinan markkinoilla.

Kyobo on hieman erikoinen laitevalmistaja, sillä se on Korean suurin kirjakauppaketju.

Kyobo e-Reader lukulaite on pienikokoinen: 5.7-tuuman näyttö (1024 x 768 pikseliä). Laite on rakennettu Android 2.3 -käyttöjärjestelmälle. Laitteen hinta Koreassa on USD 310 eikä se ole saatavissa muualla.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *