Ryhmäteatterin Harmonia-näytelmä

Ryhmäteatteri avasi Helsingissä teatterinsa ovet utelialle katsojille elokuun 2009 Juhlaviikoilla. Lähes täysi salillinen pääsi katsomaan Harmonia-näytelmän harjoituksia.

Näytelmä oli jo lähes loppusuoralla, mutta tuoretta käsikirjoitusta sovitettiin vielä näyttämölle ohjaaja, käsikirjoittaja Mika Myllyahon ja näyttelijöiden – Kari Heiskanen, Tiina Lymi ja Juha Kukkonen – kesken.

Harmonia-näytelmän sisällöstä kertoo parhaiten itse ohjaaja tässä jutussa. Harmonia on Myllyahon trilogian Paniikki, Kaaos, Harmonia päätösosa, joka sijoittuu teatterin työympäristöön.

Yleisön kannalta tilanne oli haastava. He olivat katsomassa näytelmän harjoitusta, joka kertoi näytelmän tekemisestä. Ammattilaiset estradilla pysyivät toki kärryillä, mutta katsoja joutui miettimään muutamankin kerran kummasta näytelmästä milloinkin puhuttiin.

Tällähän ei ole mitään tekemistä lopullisen esityksen kanssa, joka aikanaan pyörii ilman käsikirjoitusnivaskaa näyttelijän kädessä tai ilman ohjaajan välihuomautuksia.

Joka tapauksessa Ryhmäteatterin näytelmä lupaa sekä komediaa että tragiikkaa. Niissä parissa kohtauksessa, jota yleisö pääsi seuraamaan, oli kumpiakin elementtejä.

Tässä kohtauksessa Kari Heiskanen heittäytyy kylmiltään roolihahmoonsa:

”Se oli täyttä tuubaa”:

Harmonia aloittaa Helsingin Kalliossa 10.9.2009. Esityksiä on aikataulutettu jouluun asti. Lippuja saa Ryhmäteatterista ja Lippupalvelusta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *