Himolukijan nörttivimpain on hyödyllinen laite Suomen sähkökatkoihin

Tässä on täydellinen vimpain Suomen haavoittuvaksi osoittautuneen sähköverkon katkoista kärsiville, kynttilän valossa kirjojaan lukeville ihmisille: SolarKindle. Aivan kuten painetun kirjan lukemiseen, niin myös e-kirjan lukulaitteella lukemiseen tarvitaan valoa (vain värinäytölliset tablet-laitteet tuottavat valon näytölle itse). SolarKindle ratkaisee monta lukemiseen liittyvää ongelmaa sähkökatkon aikana: se sisältää lukulampun, vara-akun, aurinkopaneelin lisälatausta varten ja suojakuoren lukulaitteelle jos pimeässä kompuroi laite kädessään.

SolarKindle lukuvalo lukulaitteelle

SolarKindle on nimensä mukaisesti sovitettu Amazon Kindle –lukulaitetta varten. Se toimii myös suojaavana kotelona lukulaitteelle, koska etukantena on aurinkopaneeli ja takakantena alusta, johon lukuvalo on kiinnitetty.

Kun lampun nostaa ylös alustalta se syttyy ja valaisee näytöllä olevaa e-kirjaa. SolarKindle-laitteessa on oma ladattava akku, joten valon käyttö ei kuluta varsinaisen Kindle-laitteen akkua. SolarKindlen akku toimii myös vara-akkuna lukulaitteelle.
SolarKindle aurinkopaneeli Kindle-lukulaitetta vartenSolarKindle valonlähde lukulaitteelle
SolarKindlen akun voi ladata sähköverkosta tai ekologisesti auringonvalosta. Akun lataaminen aurinkopaneelilla täyteen kestää sellaiset kahdeksan tuntia. Suomen talvessa aurinkopaneelista ei siis ole paljon iloa, mutta kesän mökkireissuilla sitäkin enemmän.

Suomalainen versio laitteesta olisi tietysti StormKindle, jossa aurinkopaneeli olisi korvattu pienellä tuulimyllyllä. Se kehittäisi sähköä myrskytuulillakin.

Valmistaja myy SolarKindle-vekotinta sivuillaan 80 dollarin hintaan.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *