Internetin omakustanteet

Internet antaa ihmisille paljon mahdollisuuksia, joista osa on tajuttu vasta nyt. Kirjaväki pelkäsi Internetin tuhoavan koko alan, mutta nykyisten ilmiöiden valossa tilanne onkin aivan toisin päin. Nyt jokainen voi periaatteessa julkaista itse oman kirjansa digitaalisena ilman kustantamoita. Menestys on siten kuin pelaamista, eli et koskaan tiedä kuinka ihmiset pitävät kirjastasi, mutta nyt on sentään mahdollisuus julkaista.

Digitaalisen julkaisun malliesimerkkinä toimii John Locke, joka on julkaissut omat kirjansa Amazonin kautta Kindle-lukijalle digitaalisessa muodossa. Hän on onnistunut myymään kirjojaan jo yli miljoona kappaletta ja onkin tästä syystä kirjoittanut kirjan ”How I sold 1 million E-books in 5 months”, eli miten myin miljoona e-kirjaa viidessä kuukaudessa. Tämä on tuottanut kirjailijalle myyntituloina noin 350 000 dollaria.

Tällaiset tapaukset ovat omiaan kuvastamaan pienten tekijöiden mahdollisuuksia netin ihmemaassa. Kuka tahansa voi menestyä kunhan on rahkeita yrittää ja kasvaa. Suomen oma esimerkkihän on Rovio, joka yhdellä pelillä kasvoi jättimäiseksi brändiksi.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *