Lähes A4-arkin kokoinen e-kirjojen lukulaite Icarus Excel

E-kirjojen lukulaitteet ovat kehittyneet suunnilleen taskukirjan kokoisiksi (luonnollisesti huomattavasti ohuemmiksi) laitteiksi. Laitteiden yleisin mustavalkoisen näytön koko on kuusi tuumaa. Varsinkin kiinteään sivumuotoon taitettua PDF-dokumenttia voi olla hankala lukea pieneltä näytöltä, johon koko sivu ei kerralla mahdu. Nyt hollantilainen Icarus on tuonut markkinoille lukulaitteen, jossa on 9,7 tuuman näyttö myös kiinteään muotoon taitettujen dokumenttien lukemiseen.

Icarus Excel lukulaite

Icarus Excel -lukulaitteessa on 9,7 tuuman mustavalkoinen E Ink -näyttö, jonka erotuskyky on 1200×825 kuvapistettä.

Mitä iloa suuresta näytöstä sitten on? Näytön koon mukaan mukautuvat e-kirjat julkaistaan yleensä EPUB tai Kindle -tiedostomuodoissa. Näitä e-kirjoja on miellyttävä lukea minkä kokoiselta näytöltä tahansa.

PDF-dokumentteja, joita yleensä luetaan tietokoneen suurelta näytöltä, on kuitenkin julkaistu paljon. PDF-taitto kun pitää itsepintaisesti kiinni sivun käsitteestä eikä suostu mukautumaan erilaisiin näytön kokoihin. Icarus Excel -laitteen suuri näyttö ratkaisee juuri tämän ongelman. Luonnollisesti se voi ratkaista myös heikkonäköisen lukijan ongelman, jonka on käytettävä suurta tekstikokoa lukiessaan.

Icarus Excel

Icarus Excel -laitteessa on langaton internet-yhteys (WLAN, Wi-Fi). Siinä on kosketusnäyttö, jolla laitteen toimintoja ohjataan. Näytölle voi myös tehdä muistiinpanoja (katso oheinen kuva). Icarus osaa avata PDF, FB2, EPUB, RTF, TXT, HTML ja PRC -tiedostot.

Hintaa Icarus Excelillä on valmistajan sivustolla 349 euroa. Sieltä löydät myös tuotteen tarkat tekniset tiedot.

Lukulaite kilpailee siis paitsi kokonsa, myös hintansa puolesta värinäytöllä varustettujen tablet-laitteiden kanssa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *