Maailmanlaajuisen kirjakustantaja Wileyn liikevaihdosta 40% digitaalisista tuotteista tilikaudella 2012

Maailman suurimpiin kirjakustantajiin kuuluva Wiley raportoi tilivuoden 2012 liikevaihdosta jo 40% koostuvan digitaalisen aineiston myynnistä. John Wiley & Sons Inc on keskittynyt tiede-, tieto- ja oppikirjojen julkaisuun. Yhtiön kokonaisliikevaihto huhtikuun loppuun päättyneellä 2012 tilikaudella oli 1,78 miljardia dollaria. Kasvua edelliseen vuoteen oli kaksi prosenttia.

Wiley logo

Vertailun vuoksi: Tilastokeskus arvioi koko Suomen kirjabisneksen arvoksi vuonna 2010 noin 565 miljoonaa euroa.

Kustantajan tulos on merkittävä, sillä suhteellisen heikon maailmantalouden aikana yhtiö on hiukan kasvattanut liikevaihtoaan ja reilusti voittoaan. Koska digitaalisten tuotteiden myynti on kasvanut voimakkaasti muodostaen yli 40% yhtiön liikevaihdosta, on sillä pystytty kattamaan (voimakkaasti) kutistunutta painettujen tuotteiden myyntiä. Wiley laskee digitaalisen aineiston myyntiin mukaan e-kirjojen lisäksi digitaaliset palvelut ja aineistojen tilaustuotteet.

Tiedekirjojen myynnistä Wiley kertoo jo 61% olevan digitaalisia sisältö- ja palvelutuotteita.

Tietokirjojen myynnistä 15% koostuu digitaalisista tuotteista. E-kirjojen osuus oli 40 miljoonaa dollaria. Kasvava e-kirjamyynti ei pitänyt koko tietokirjasegmenttiä nousussa, vaan myynti laski yhden prosentin.

29% oppikirjamyynnistä muodostui digitaalisista tuotteista.

Tarkat luvut löytyvät Wileyn tulosraportista.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *