Varastettu Salvardor Dalin taulu palautettiin galleriaan postissa

Kesäkuun 21. päivänä 2012 New Yorkissa sijaitsevasta taidegalleriasta varastettiin Salvador Dalin maalaus Cartel des Don Juan Tenorio. Varkaus toteutettiin hyvin yksinkertaisesti: mies käveli iso ostoskassi mukanaan Venus Over Manhattan -taidegalleriaan, otti taulun seinältä, laittoi sen ostoskassiinsa ja käveli ulos. Nyt tämä vesivärein ja musteella vuonna 1949 maalattu taulu on palautettu galleriaan postin kautta.

Salvador Dali, Cartel des Don Juan Tenorio, Photo New York Police Department

Galleria sai ensin sähköpostinviestin, jossa kerrottiin taulun olevan matkalla takaisin galleriaan. Yhdysvaltain tulli tarkkaili saapuvia postilähetyksiä ja sieltä paketti pian löytyikin. Taulu oli täysin moitteettomassa kunnossa. Se oli postitettu Euroopasta.

Tämän Dalin taulun arvo on noin 150 000 dollaria.

BBC kertoo asiantuntijoiden nyt tutkivan vastaanotetun taulun, jotta varmistetaan sen aitous.

Syytä onkin tutkia, sillä joku motiivi taulun varastamiseen täytyy olla. Ehkä taulun tilannut ostaja ei halunnutkaan taulua, ehkä ostaja huomasi taulun jäljennökseksi, tai ehkä varkaat vaihtoivat taulun jäljennökseen. Mahdollisuuksia on monia. Toivottavasti mysteeri selviää ennen kuin Hollywood tai kirjailija kehittää oman ratkaisunsa outoon varkauteen.

Täällä on valvontakameran kuva varkaasta kasseineen.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *