Kirjailija latasi piraattisivustolta hittikirjan ja postitti kustantajalle shekin korvaukseksi

Tämä on niin hyvä juttu, että ihmettelen jos David Pogue on ensimmäinen sen toteuttanut julkisuuden henkilö. Poguen 15-vuotias poika halusi matkalle lukemista iPod-laitteeseensa. Tuntien poikansa kirjamaun, isä etsi verkkokirjakaupoista Robert Ludlumin Bourne Identity -e-kirjaa. Ei löytynyt. Niinpä hän latasi kirjan sähköisen version piraattisivustolta pojan laitteeseen. Sen jälkeen Pogue kirjoitti 9,99 dollarin shekin ja postitti sen kirjan kustantajalle.

David Pogue, New York Times

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että David Pogue on New York Timesin teknologiakolumnisti, jolla on miljoonia lukijoita ympäri maailmaa. Lisäksi Pogue kirjoittaa ja kustantaa tietokoneiden Missing Manual -opaskirjoja.

Kuten odottaa saattoi, New York Timesin lukijoilta tuli Poguen piraattitunnustukseen runsaasti palautetta. Moni pitää tekoa varkautena, kun toiset ihmettelevät miten voi varastaa jotain jota ei ole olemassa.

Seuraava askel on kaikista mielenkiintoisin: mitä kustantaja tai Ludlumin kuolinpesä (joka omistaa kirjojen oikeudet) tekee? Tekivätpä mitä tahansa, julkisuus on ainakin taattu.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *