Suurilevikkinen yhdysvaltalaislehti arvostelee vain e-kirjoina julkaistuja teoksia

Hearst Communications -mediayhtiöön kuuluva San Fransisco Chronicle on alueensa ykköslehtiä. Se oli aikoinaan myös ensimmäisiä sanomalehtiä, joka avasi internetiin uutissivut ilmaiseksi kaiken kansan luettavaksi. Nyt sama lehti on aloittanut vain e-kirjoihin keskittyvän ’E-reader’ kirja-arvostelukolumnin.

San Francisco Chronicle, E-reader, e-kirjojen arvostelu

Mikä tässä on niin mahdottoman ihmeellistä? Ihmeellistä San Francisco Chronicle päätöksessä aloitta vain e-kirjoihin keskittyvä kolumni on se, että lehti julkaisee arvosteluja vain teoksista, joita ei julkaista lainkaan paperikirjoina.

Näin Chroniclen kirjaosiosta vastaava toimittaja John McMurtrie perustelee asiaa: ”Väheksymättä Chroniclen pitkäaikaista työtä painettujen kirjojen parissa, mielestämme on tärkeää tunnistaa kustantamisen uudet muodot. Siksi tänään (4.8.2012) Kirjat-osiossa aloittaa E-Reader, joka on kuukausittainen e-kirjoille omistettu kolumni. Monet paintetut kirjat julkaistaan myös sähköisinä versioina, mutta kolumni keskittyy yksinomaan e-kirjoina julkaistuihin teoksiin.”

San Francisco Chronicle odottaa ilmeisesti e-kirjoista löytyvän jotain sellaista mitä painetuissa kirjoissa ei ole.

Ensimmäisessä kolumnissaan Liz Colville arvioi kolme urheiluaiheista romaania, jotka ovat saatavilla 1,99 -2,99 dollarin hintaan.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *