Viisi tietokirjailijaa palkittiin laajasta ja tasokkaasta tuotannosta

Viisi tietokirjailijaa on palkittu laajasta ja ansiokkaasta tietoteosten tuotannosta: Tuire Kaimio, Mirkka Lappalainen, Jukka Rislakki, Pekka Sutela ja Pekka Tarkka. Tietokirjailijapalkinnot on myöntänyt Suomen tietokirjailijat, joka on Suomen suurin kirjailijajärjestö ja nimensä mukaisesti keskittyy tieto- ja oppikirjoihin ja niiden tekijöiden asioihin.

Helsingin kirjamessuilla 27.10.2012 palkitut tietokirjailijat saivat kukin 8000 euroa.
Tuire Kaimio, Pennusta koiraksi kirja
Tuire Kaimio on eläintenkouluttaja, jonka koirien ja hevosten kasvatusta käsittelevät oppaat ovat suosittuja eläinten kanssa elävien ihmisten kodeissa.

Mirkka Lappalainen on kirjoittanut historian tietokirjoja tuoreella otteella. Kirjailija itse toteaa tavoitteistaan: ”Olen halunnut kirjoittaa historiaa, joka on sekä tieteellisesti pätevää että suuren yleisön luettavissa”. Hänen haastattelunsa on luettavissa täällä.

Jukka Rislakki
Jukka Rislakki on myös tunnettu historiaa käsittelevien teosten kirjoittajana. Hänen tuotannostaan esimerkiksi Paha sektori on kylmästä sodasta kertova tietokirja.

Pekka Sutela on julkaissut taloutta käsitteleviä tietokirjoja.

Pekka Tarkka on Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko, joka on kirjoittanut suomalaisista kirjailijoista laajoja teoksia.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *