Mediajätti News Corp digitaalisten oppikirjojen markkinoille tabletin avulla

Huolimatta siitä, että Rupert Murdochin johtama mediayhtiö News Corporation kärsii painetun median markkinan kutistumisesta, salakuunteluskandaaleista puhumattakaan, yhtiö on jo pitkään tehnyt rohkeita liikkeitä myös digitaalisen median puolella. Yhtiön uusin aloite on yllättävä: News Corporationin omistama Amplify-yhtiö on kehittänyt kouluja varten tablet-laitteen erikoisohjelmistoineen.
Amplify tablet, News Corp, koulujen oppimateriaalit kokonaisjärjestelmä
Amplify tablet on rakennettu Android-ohjelmiston varaan. Laitteessa on langaton internet-yhteys (WLAN, Wi-Fi) ja 10 tuuman värinäyttö. Hintaa tabletilla on 299 dollaria, jonka lisäksi on maksettava 99 dollarin vuosimaksu. Rahalla saa laitteen lisäksi koulukäyttöä varten suunnitellun ohjelmistopaketin, tukipalvelut ja laitteiden hallintapalvelun.

Sisällöt, sähköiset oppimateriaalit, koulujen on hankittava laitteeseen itse. Tableteissa on valmiina korkeatasoisia hakuteoksia, kuten Encyclopaedia Britannica ja Merriam¬Webster Dictionary.

Kyseessä ei siis ole pelkkä laite, vaan kokonaisjärjestelmä. Järjestelmän avulla koulut voivat hallita mitä sisältöä laitteissa on, ja mitä oppilaat voivat niillä tehdä. Opettajilla on runsaasti työkaluja, joilla he valmistelevat oppituntien sisällön lataamalla tarpeelliset materiaalit laitteisiin, ja toisaalta seuraamalla oppitunnin aikana mitä oppilaat todella tekevät. Opettajan ja oppilaiden laitteiden välillä on yhteys kumpaankin suuntaan.

Myös Apple ja Amazon ovat haistaneet liiketoimintamahdollisuuden koulujen siirtyessä sähköiseen oppimateriaaliin. Kummallakin yhtiöllä on jo tuotteet ja järjestelmät olemassa kouluja varten: iTunes U ja Whispercast

Videolla kerrotaan filosofiasta Amplify-laitteen kehittämisessä. Kahden minuutin jälkeen videolla päästään varsinaiseen asiaan eli luokkahuoneeseen, jossa oppilaat opettajan ohjauksessa käyttävät tableteja.

New York Times haastatteli Amplify-järjestelmän pääarkkitehtia.
Amplifyn kotisivut.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *