Saksassa usean alan yhteisyritys ryhtyy kilpaan e-kirjojen valta-asemasta Amazonin ja Applen kanssa

Tolino Shine, lukulaite ja e-kirjajärjestelmä
Saksassa on syntynyt yllättävän laaja yli teollisuuden alojen ulottuva yhteisyritys, jonka tarkoituksena on kilpailla suoraan Amazonin ja Applen kanssa e-kirjojen vähittäismyynnin valta-asemasta. Kun niinkin suuret yhtiöt kuin Deutsche Telekom, kustantaja Bertelsmann, kirjakauppaketju Thalia ja media-alan konserni Weltbild ryhtyvät yhteistyöhön, ei ole kyse ihan pienestä asiasta. Kyse onkin siitä, kuka tulevaisuudessa hallitsee kirjojen (ja mahdollisesti muun median) vähittäiskauppaa Saksassa. Yhteenliittymän vastaus amerikkalaisten haasteeseen on Tolino.

Niissä maissa, joissa Amazon- ja Apple–yhtiöiden digitaalisen median verkkokaupat toimivat, musiikki-, kirja- ja DVD-kauppiaat joutuvat tyypillisesti ahtaalle. Kummallakin yhtiöllä on ylivoimainen digitaalisen median jakelujärjestelmä – Amazonilla Kindle ja Applella iBookstore, iTunes – joiden avulla kuluttajien erittäin helppo ja miellyttävä selata kauppojen valikoimaa ja ostaa tuotteita suoraan laitteeseen luettavaksi ja katsottavaksi.
Tolino Shine, lukulaite ja e-kirjajärjestelmä
Tällaisten kokonaisjärjestelmien kehittäminen on niin suuri investointi, että Saksassakin siihen on haluttu mukaan useita suuria yrityksiä. Tolino on yhteenliittymän kehittämä järjestelmä, joka asiakkaalle näkyy Tolino Shine –merkkisenä e-kirjojen lukulaitteena. Amazonin ja Applen järjestelmien tapaan kirjakauppa on laitteessa valmiina.

Kosketusnäytön ja langattoman internet-yhteyden avulla lukemista etsivä asiakas voi Tolino Shine –laitteella selata kirjakaupan valikoimaa ja ladata ostokset langattomasti suoraan laitteen muistiin tai tallettaa hankitut kirjat järjestelmän pilvipalveluun.

E-kirjoja Tolino-järjestelmässä oli tarjolla 300 000 kappaletta kun se maaliskuun 2013 alussa esiteltiin. Tolino Shine –lukulaite on hinnoiteltu 99 euroon.

Tolino Shine lukulaitteen ominaisuuksia

Tolino Shine, lukulaite ja e-kirjajärjelmä
– 6 tuuman näyttö. 1024×758 kuvapistettä.
– Itsevalaiseva mustavalkonäyttö optimoitu tekstille.
– Kosketusnäyttö.
– Langaton internet-yhteys (WLAN, Wi-Fi). Deutsche Telekomin langattomat asemat ympäri Saksaa ovat käytettävissä. Verkkoselainohjelma.
– Yhteensopiva EPUB, PDF ja tekstitiedostojen kanssa.
– Mitat 175 x 116 x 9,7 mm.
– 4GB muistitilaa.
– MicroSD muistikorttipaikka.
– USB-liitin.
– Tolino-järjestelmä tarjoaa 25GB tallennustilaa verkossa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *