Mitä ulkomaalaiset meistä suomalaisista kertovat toisilleen?

Vanha väite kuuluu, että ulkomaalaisen kohdatessaan suomalainen hyvin nopeasti kysyy mitä tämä pitää Suomesta. Yhdysvalloista lähtöisin oleva, Suomessa jo 30 vuotta asunut toimittaja Russell Snyder kuulee kysymyksen edelleen. Hänelle se esitetään muodossa: ”Miksi tulit tänne?”. Aikansa vastailtuaan kirjoittamisen ammattilainen päätti kertoa koko maailmalle mikä häntä Suomessa viehättää. Tuloksena englanninkielinen kirja ”The Lighter Side of Finland” (Suomen valoisampi puoli).

The Lighter Side of Finland: ebook download

Koska Russell Snyder elää, työskentelee ja lomailee Suomessa, hän on nähnyt sekä arjen että juhlan moneen kertaan vuosien varrella. Hiukan erilaisesta kulttuurista tuleva tarkkailija osaa kiinnittää huomionsa moneen suomalaiseen tapaan, tottumukseen, erikoiseen paikkaan tai tapahtumaan, joita emme itse huomaa emmekä pidä mitenkään outoina.

Näistä syntyy niitä herkullisia puheenaiheita, joita kirjailija valottaa kaikille niille, joille suomalainen kulttuuri ei ole tullut vanhempien perintönä. Kulttuurin ja tapojen lisäksi kirjassa matkustetaan tärkeimpiin matkailukohteisiin, luodaan katsaus historiaan, politiikkaan ja annetaan perinpohjainen saunomisen oppitunti.

Ennen kaikkea, kirja on lämpimän humoristinen kuvaus suomalaisista ja Suomesta. Täältä voit lukea kirjan näytekappaleet.

Kirja on nyt saatavilla kotimaisista ja kansainvälisistä verkkokaupoista.

The Lighter Side of Finland: ebook download

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *