Kesän 2013 kotimaiset kirjatapahtumat

Joku valon voima varmaankin suomalaisia ajaa kesällä mitä omituisimpiin tapahtumiin. Esimerkiksi vanhat kirjat kylätoreilla ja Volter Kilpi saaristossa kiinnostavat vuosi vuoden jälkeen mökeillään hyttysistä tai kaupungeissa terassien antimista nauttivia kansalaisia. Kokosimme kesän 2013 kotimaiset kirjatapahtumat yhteen luetteloon.

Annikin Runofestivaali 8.6.2013, Tampere
Runoilla on tapahtumassa pääosa, vaikka proosaakin on vuonna 2013 otettu ohjelmaan mukaan. Runofestivaali järjestetään Tampereella Annikinkadun puukorttelin sisäpihalla. Liput 6 euroa, joilla saa osansa sekä kotimaisista että ulkomaisista runoilijoista.
Runofestivaalin yhteyteen on syntynyt Annikki OFF tapahtuma, joka järjestetään 5.–7.6.2013. OFF-ohjelmistossa on stand up -komiikkaa, runoutta kampaamojen asiakkaille, runouden ja kuvataiteen kohtaamisia, rap-runoilta ja runosirkusta lapsille.

Vanhan kirjallisuuden päivät 28.-29.6.2013, Sastamala
Sastamala, joka ennen tunnettiin Vammalan kaupunkina, on kotipaikka Mauri Kunnaksen Herra Hakkaraisen talolle ja jokakesäiselle vanhojen kirjojen tapahtumalle. Tunnettuja kirjailijoita, kuten Katja Kettu, Tarmo Kunnas, Kari Enqvistiä ja Matti Apunen osallistuu keskustelutilaisuuksiin. Antikvaarisia kirjanmyyjiä paikalla on noin 60 ja esittelypisteitä yli 40. Kirjatapahtuma järjestetään Sylvään koululla Sastamalassa.

Kirjakyläpäivät 5.-7.7.2013, Sysmä
Sysmän kyläyhdistys järjestää kirjakyläpäivät Sysmän torilla ja torin ympäristössä. Tarjolla lähinnä vanhoja kirjoja, kahvia, jäätelöä ja kesästä nauttivia ihmisiä.

Booktori 12-14.7.2013, Turku
Turun puutorilla antikvaarinen kirjamyyntitapahtuma.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko 17.−21.7.2013, Kustavi
Kustavin kirjallisuusyhdistys ry:n järjestää kirjallisuustapahtuman teemalla Aikamatka.

Tietokirja.fi 28.-29.8.2013, Helsinki
Joka toinen vuosi järjestettävä tietokirjallisuuteen ja tietokirjailijoihin keskittyvä tapahtuma on tähän asti järjestetty Tieteiden talolla Helsingin Kruunuhaassa, mutta tapahtumapaikka ja ohjelma tarkentuvat vielä kesän aikana. Yllä olevasta linkistä pääsee suoraan tapahtuman kotisivulle tarkistamaan valmistelujen etenemisen.

Työväenkirjallisuuden päivä 24.8.2013, Tampere
Tilaisuuden ohjelma ja paikka oli vielä työn alla, joten tarkista tiedot yllä olevasta linkistä kesän aikana.

Joensuun kirjallisuustapahtuma 13.-15.9.2013
Tapahtuma koostuu useasta puhe- ja keskustelutilaisuudesta useassa eri paikassa, joten ohjelma ja paikat on syytä tarkista yllä olevasta linkistä. Päivien teema on jälki kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *