97-vuotias taiteilija maalaa tauluja Paint -sovelluksella piste kerrallaan

Mitä taiteilija voi tehdä kun näkö heikkenee eikä siveltimen vetoja erota enää kunnolla? 97-vuotias Hal Lasko on menettänyt osan näöstään, mutta maalaa edelleen – Windows-tietokoneen mukana tulleella Paint-sovelluksella.

Katso video:

Graafista suunnittelua aikoinaan työkseen tehnyt Hal Lasko on pitkään myös maalannut tauluja, kunnes näön heikentyminen alkoi haitata harrastusta. Hänen lapsensa toivat hänelle yli 10 vuotta sitten tietokoneen ja opastivat isoisälle Paint-sovelluksen käytön. Siitä lähtien Hal Lasko on tehnyt taidetta tietokoneella.

Erikoista tässä on se, että huolimatta näön heikentymisestä Hal Lasko on mennyt kohti kuvan pieniä elementtejä. Hän saattaa rakentaa maalauksensa kuvapiste (pikseli) kerrallaan. Silloin hän pääsee käyttämään tietokoneen tarjoamaa suurennus- ja pienennys-ominaisuutta, joka auttaa paitsi hänen näköään myös viimeistelemään jokaisen yksityiskohdan taulussa.

Jokainen, joka on pikseli kerrallaan rakentanut kuvaa tietää miten vaivalloista se on. Hal Lasko on kuitenkin sitä mieltä, että hänellä on aikaa, ja tekee mielellään juuri sitä mitä haluaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *