Peliennakko: South Park: The Stick of Truth

Lukuisten myöhästymisten ja julkaisijoiden vaihtumisen jälkeen näyttää siltä, että suositusta South Park–televisiosarjasta tutut hahmot nähdään sittenkin pelin muodossa jo tänä vuonna. Pelaajalehti kertoi äskettäin, että South Park: The Stick of Truth –peli saadaan Suomessa kauppoihin joulukuun 12. päivänä 2013.

South Park: The Stick of Truth

Salaperäisyyden verho South Parkin yllä

Hartaimmat sarjan fanit ovat odottaneet peliä jo vuodesta 2011 lähtien, kun pelin julkaisijana alkuvaiheessa toiminut THQ ilmoitti tekevänsä South Park -sarjan hahmoihin perustuvan roolipelin. Aivan suunnitelmien mukaan pelin kehittäminen ei kuitenkaan sujunut, sillä THQ:n konkurssin jälkeen pelin oikeudet ostanut Ubisoft ei antanut tietoa pelin tilasta ennen kevään 2013 viihdealan E3-messuja. Messuilla pelialan toimittajat pääsivät testaamaan pelin suppeaa demoa.

Mitä on luvassa?

The Stick of Truth -peli lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa South Parkiin on muuttanut uusi lapsi. Hän on pelin pelaaja, jonka tehtävä on vanhempiensa painostuksesta saada uusia ystäviä. Tarina johdattaa pelaajaa pitkin kaupunkia taistelemaan muita muksuja vastaan enemmän tai vähemmän leikisti. Aseina ovat golfmailat, puumiekat ja mielikuvitusloitsut. Yhtäkkiä ollaan tilanteessa, jossa South Parkissa on täysi kaaos. Ainoa mahdollisuus on taistella tie Totuuden kepin luo, ja ansaita paikka Stanin, Kylen, Cartmanin ja Kennyn vierellä.

Suosittelemme katsomaan pelistä kesällä julkaistun trailerin, josta pelin absurdi tunnelma sekä hulvaton juoni välittyvät lyhykäisyydessään varsin hyvin.

Harvinainen ei-vakava peli

Varmasti jokainen South Parkia joskus katsonut arvaa, että pelinäkin kyseessä on huumoripläjäys pitkillä välianimaatioilla ja sarjan hengen mukaisilla vitseillä höystettynä. Loistava uutinen sarjan faneille on sekin, että pelin käsikirjoituksesta on vastannut kaksikko Matt Stone ja Trey Parker, jotka ovat koko South Park -sarjan luojat. Luvassa on siis timanttista viihdettä, joka tulee koukuttamaan pelaajia pikemminkin kekseliäillä välianimaatioilla ja tolkuttomilla juonenkäänteillä kuin tekniikalla ja ominaisuuksilla. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka ei-niin-vakava peliuutuus menestyy pelaajien keskuudessa suosittujen vakavien tunnelmapelien joukossa.

South Park ei ole ainoa lajissaan

Pelimaailmaa seuraavat ihmiset ovat varmasti pistäneet merkille kuinka moni vanha sarjakuvahahmo on saanut uuden elämän konsoli- tai kasinopeleissä. Tosin elokuvista, sarjakuvista tai televisiosarjoista tehdyt pelit tunnetaan kiusallisen usein siitä, että niiden alkuperäinen tunnelma on saatu vangittua peliin varsin heikosti. Esimerkiksi viime vuonna alkanut The Walking Dead – pelisarja, tai kesällä julkaistu South Park – hedelmäpeli ovat hyviä esimerkkejä onnistuneista tuttujen hahmojen sovittamisesta videopeliin.

South Park: The Stick of Truth Trailer:


Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image