Onko e-kirjan ja painetun kirjan sisältävä tuotepaketti uusi tapa myydä kirjallisuutta?

Lähinnä Lontoon alueelle keskittynyt kirjakauppaketju Foyles kokeilee vuoden 2013 joulumyynnissä uudenlaista kirjapakettia. Maksamalla hieman enemmän kuin pelkästä painetusta kirjasta saa paketin, joka sisältää kovakantisen kirjan ja saman teoksen e-kirjana. Onko uusi tapa myydä kirjoja syntymässä, sillä Amazon aloitti äskettäin laajan kirjojen Matchbook-tuotepaketoinnin?

Foyles Bookshop, Soho

Foyles aloittaa uuden tuotepakettinsa markkinoinnin melko vaatimattomalla valikoimalla. Valinnanvaraa on vain kahdeksan kirjan verran. Lisähinta tuplakirjapaketista on noin viisi puntaa.

Kovakantisen kirjan ja e-kirjan sisältävä paketti koostuu muoviin kääritystä kirjasta ja kupongista. Kuponki sisältää koodin, jolla e-kirjan voi ladata kaupasta ilmaiseksi.

Foyles hardcover & ebook package

Foyles ehdottaa kirjapaketin käyttöä esimerkiksi lahjana. Kovakantisen kirjan voi antaa lahjaksi ja itse voi pitää e-kirjan, tai päinvastoin.

Siinä missä Foyles selvästikin kokeilee mitä uudella kirjapaketilla saavutetaan, verkkokauppa Amazon on lähtenyt painetun ja e-kirjan pakettitarjoukseen täysillä mukaan. Amazonin Matchbook sisältää tällä hetkellä 70000 kirjaa. Silti todennäköisyys sille, että joku aiemmin ostettu kirja sattuisi kuulumaan Matchbook-valikoimaan on yllättävän pieni, sillä kirjavalikoimahan on miljoonia kirjoja.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *