Google tähtää kouluihin Google Play for Education -oppimisjärjestelmällä

Tablet-laitteet ovat tarjonneet sopivan laitealustan oppilaitosten tarpeeseen käyttää modernia tietotekniikkaa ja digitaalista media hyväksi normaaleilla oppitunneilla. On kuitenkin yksi asia hankkia oppilaille laitteet ja toivoa parasta, ja toinen asia hoitaa uusi oppiväline hallittuna järjestelmänä. Google tavoittelee tosissaan uutta markkinaa kouluista, ja on rakentanut sitä varten Play for Education –oppimisjärjestelmän.

Google Play for Education

Google Play for Education –oppimisjärjestelmä on kehitetty Android-ohjelmistoa käyttävien tabletien varaan. Tällä hetkellä järjestelmä toimii Google Nexus 7, Asus Transformer Pad ja HP Slate 8 Pro –laitteissa.

Katso video miten koulussa Google Play for Education –oppimisjärjestelmää käytetään:

Laitteiden käyttöönotto tapahtuu mielenkiintoisella tavalla: järjestelmää hallinnoiva henkilö määrittelee omaan tabletiinsa työkalut, oikeudet ja näkymän, joka oppilaiden laitteisiin halutaan. Sen jälkeen tällä tabletilla kosketetaan jokaista oppilaslaitetta, jolloin määritykset siirtyvät niihin. Kyseessä on NFC-teknologiaa hyödyntävä ominaisuus.

Google Play on Android-ohjelmistoilla toimivien puhelinten ja tabletien sovelluskauppa. Nimensä mukaisesti myös Play for Education –laitteilla on pääsy sovelluskauppaan, ja nimenomaan sen oppimateriaaliosastolle. Opettajat voivat käydä lataamassa oppimissovelluksia kaupasta tarpeen ja budjetin mukaan. Suomessa jonkun täytyy luonnollisesti tehdä suomenkielistä sisältöä kauppaan ennen kuin järjestelmästä on täällä hyötyä.

Google on toimittanut myös kannettavia tietokoneita oppilaitoksiin. Malesiaan on hankittu 10 miljoonan käyttäjän lisenssi Googlen oppilaitospalveluihin.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *