Sony luopuu e-kirjoista ja lukulaitteista Pohjois-Amerikassa

E-kirjojen ja varsinkin lukulaitteiden pioneeriyritys Sony lopettaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa lukulaitteiden ja e-kirjojen markkinoinnin. Sonyn asiakkaat eivät kuitenkaan jää tyhjän päälle, vaan heidän e-kirjansa siirtyvät maailmanlaajuisesti toimivan Kobo-kirjakaupan palveluun, josta kirjat ovat edelleen asiakkaiden luettavissa.


Yksi Sonyn ensimmäisiä lukulaitteita.

Sony oli luomassa sähköisen kirjallisuuden markkinoita lukulaitteella jo ennen Amazonin vuonna 2007 aloittamaa Kindle-laitteiden ja edullisten e-kirjojen vyörytystä. Amazon lienee myös syy siihen, miksi Sony luopuu Pohjois-Amerikan markkinoista. Amazon jättää Pohjois-Amerikan kirjamarkkinoilla – niin painettujen kuin sähköisten kirjojen – vain murusia muille. Kirjakauppaketju Borders meni konkurssiin, Barnes&Noble on vaikeuksissa, eikä Sony onnistunut koskaan saamaan kunnon markkinaosuutta Pohjois-Amerikassa.

Sony oli sekä lukulaitteita että e-kirjoja Sonyn omassa kaupassa myynnissä Pohjois-Amerikassa. Sony kertoo e-kirjoja ja lukulaitteita maailmanlaajuisesti markkinoivan Kobon ottavan Sonyn asiakkaat ja heidän ostamansa e-kirjat palveluunsa, joten kirjojen lukeminen voi jatkua. Kobo-kirjakaupassa on myös suomenkielisiä e-kirjoja.

Onko Sony luopumassa kokonaan lukulaitteista ja kirjoista? Tämä on todennäköistä. Sony on ilmoittanut luopuvansa kokonaan PC-liiketoiminnasta vuoden 2014. Tietokoneliiketoiminnot on tarkoitus myydä pois. Sony kertoo myös saneeraavansa televisioliiketoiminnot, joissa se tulee keskittymään kalliin hintaluokan laitteisiin.

Sony kertoo investoivansa jatkossa mobiililaitteisiin ja tablet-liiketoimintaan.


Sonyn lukulaite, jossa kosketusnäyttö.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *