Twitter Fiction Festival –tapahtumassa kirjailijat kertovat tarinansa 140 merkkiä kerrallaan

Monet kirjailijat osallistuvat ahkerasti sosiaalisessa mediassa käytäviin keskusteluihin varsinkin silloin kun ne koskevat kulttuuria ja kirjallisuutta. Harva kirjailija on kuitenkaan kirjoittanut kokonaisia tarinoita blogiinsa, Facebookiin tai Twitteriin. Twitter Fiction Festival 2014 on verkossa tapahtuva kirjallisuustapahtuma, jonne kirjailijat kirjoittavat lyhyitä tarinoita Twitterin välityksellä.

Twitter fiction festival

Twitter Fiction Festivalia pääsee seuraamaan täältä. Varsinainen live-tapahtuma on 12-16.3.2014, jolloin Twitter-palvelussa on jatkuvasti kirjailija kertomassa uuttaa tarinaa. Julkaistut tarinat jäävät talteen kirjailijoiden Twitter-tileille, josta niitä voi käydä myös lukemassa.

Oman haasteensa tarinan kertomiselle asettaa Twitter-viestin 140 merkin pituusrajoitus. Kertomus on julkaistava viesti kerrallaan. Kuuluisiakin kirjailijoita on mukana. Katso itse miten Alexander McCall Smith onnistuu tarinankerronnassa Twitter-viestein (luetaan lopusta alkuun).

Twitter fiction festival, Alexander McCall Smith
Twitter fiction festival, Alexander McCall Smith
Twitter fiction festival, Alexander McCall Smith

Suomeen ei kenties aivan vastaavaa ole tulossa, mutta suunnitteilla on ekirjamessut, jossa välineenä on myös verkko ja sosiaalinen media.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *