Amazonilla sopimus kirjojen jakelusta Ruotsissa

Verkkokauppa Amazon on päässyt Ruotsissa sopimukseen kirjojen tuotetietoja hallinnoivan Bokrondellen-yhtiön kanssa. Sopimus tarkoittaa sitä, että Amazon pääsee käsiksi samaan tuoteinformaatioon kuin muutkin Ruotsissa toimivat kirjakaupat. Ilman Bokrondellen-sopimusta Amazon ei voisi aloittaa kirjamyyntiä Ruotsissa.

Bokrondellen

Bokrondellenin toimitusjohtaja on vahvistanut sopimuksen syntyneen. Amazonin on vielä saatava aikaiseksi sopimukset niiden kustantajien kanssa, joiden kirjoja se ryhtyy Ruotsissa myymään. Bokrondellenin omistavat suuret kustantajat Bonnier, Norstedts ja Natur och Kultur sekä jakeluyhtiö Förlagssystem, joten ne ovat jo Bokrondellenin kautta toivottaneet Amazonin tervetulleeksi Ruotsiin.

Milloin Amazon saa ruotsinkielisen kaupan auki on vielä epäselvää. Sitten kun näin käy, sillä on välitön vaikutus Ruotsin suuriin kirjakauppoihin Adlibrikseen ja Bokukseen. Bokuksen edustaja Maria Hamrefors tietää Amazonin Ruotsin logistiikkakeskuksen tulevan Saksaan (tai toimivan jossakin Saksassa jo olevassa Amazonin keskuksessa). Toimitusajan ja ympäristötietoisuuden vuoksi hän pitää Amazonin kilpailuasetelmaa Ruotsissa heikkona.

Hamrefors on tässä väärässä. Amazon aloittaa tyypillisesti kirjoilla uuden markkinan valloituksen. Tavoite on aina sama: ykkössija. Yhtiöllä on resursseja ottaa markkinajohtajuus vaikka hurjalla hintasodalla, kuten se teki potkaistessaan e-kirjojen markkinat liikkeelle muutama vuosi sitten.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image