Malesian kansalliskirjasto opastaa kansalaisia sähköiseen kirjallisuuteen

Malesian hallitus ja elektroniikkayhtiö Samsung on saaneet valmiiksi ensimmäisen vaiheen yhteistyöohjelmasta, jonka tavoitteena on edistää kansalaisten siirtymistä digitaaliseen mediaan. Malesian kansalliskirjaston alakertaan on avattu e-kirjoja, sähköisiä lehtiä, tablet-laitteita ja tietokonetyöpisteitä sisältävä tila, jonne ihmiset voivat tulla tutustumaan ja lukemaan sähköistä kirjallisuutta.

Malaysia National Library, Hardwarezone.com.my

Samsung Smart Library –nimellä tunnettu projekti liittyy Malesian Vision 2020 –ohjelmaan, jonka tarkoituksena on viedä kansakuntaa kohti tietoyhteiskuntaa.

Smart Library –tilassa on kävijöiden käytettävissä Samsungin tableteja ja tietokoneita. Heillä on mahdollisuus lukea e-kirjoja, sähköisiä sanomalehtiä, käyttää internetiä ja työskennellä tietokoneella. Malesia on monikielinen maa, joten teoksia on tarjolla bahasa malesiaksi, kiinaksi ja englanniksi.

Hallituksen tiedote kertoo Smart Library –konseptin monistamisesta muihin Malesian kirjastoihin.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image