Lataa lomalle mukaan lähtevään tabletiin e-kirjojen lukuohjelma ja sitten vasta kirjat

Kirjojen ystävä, joka haluaa säästää tilaa ja keventää matkakantamuksiaan jättää kirjapinon pakkaamatta ja lataa lomalle mukaan otettavaan tablet-laitteeseen luettavaa koko porukalle vaikka useaksi vuodeksi. Ennen kuin ryhdyt täyttämään tabletin muistitilaa kirjoilla, lataa laitteeseen lukuohjelma (tai kaksikin) sillä lukuohjelmalla on vaikutusta siihen mitä kirjoja voit lukea.

Apple iPad e-kirjojen lukusovellukset

Apple iPad –tabletit

iPadin mukana tulee iBooks-lukuohjelma, jolla voi lukea kaikkia Apple iBookstoresta ladattuja kirjoja. Kaikissa iPad-malleissa iBooks-sovellusta ei valmiina ole, mutta sen voi ladata ilmaiseksi App Store -kaupasta.

EPUB-muotoisia kirjoja lukevat voivat ladata esimerkiksi Bluefire Reader tai Kobo-lukuohjelman. Kaikki suomalaiset e-kirjakaupat myyvät EPUB-muotoisia ladattavia kirjoja.

E-kirjakauppa Elisa Kirja on kehittänyt iPadille suomenkielisen lukuohjelman, jonka voi ladata täältä.

Jos käyt e-kirjaostoksilla Amazon Kindle Storessa, lataa Kindle-lukuohjelma iPadiin. Amazonista ostettuja e-kirjoja voi lukea vain Kindle-laitteilla tai Kindle-lukuohjelmilla.

Kuukausimaksullisia kirjapalveluja, kuten Oyster– tai Scribd-palveluja käyttävien on syytä varmistaa, että halutun palvelun lukuohjelma on toimintakunnossa tabletissa. Ulkomaille matkustettaessa on hyvä ladata kirjoja valmiiksi tabletiin. Kuukausimaksullisilla palveluilla on usein maksuton kuukauden kokeilujakso, jonka jälkeen esimerkiksi mainitut kaksi palvelua veloittavat noin 9 dollaria kuukaudelta – lukea saa niin paljon kuin ehtii.

Android-tabletit

Android-ohjelmisto on käytössä esimerkiksi kaikissa Samsungin, Sonyn, Asusin, Acerin ja LG:n tableteissa. Jokin laitevalmistaja on saattanut tehtaalla asentaa lukuohjelman valmiiksi tabletiin, mutta Google Play –kaupasta löytyy sekä kirjoja että lukuohjelmia runsaasti.

Suomessa yleisimmän e-kirjaformaatin (EPUB) lukeminen onnistuu esimerkiksi Google Play Books– tai Bluefire Reader -sovelluksella. E-kirjakauppa Elisa Kirja on kehittänyt Androidille suomenkielisen lukuohjelman, jonka voi ladata täältä.

Amazon-kaupasta ladattuja Kindle-kirjoja lukevien on syytä ladata Kindle-lukuohjelma tabletiin.

Kuukausimaksulliset kirjapalvelut, kuten Oyster– tai Scribd ovat saatavilla Android-tableteille. Ainakin Scribd on saatavilla myös Suomeen, Oysteria en ole vielä kokeillut.

Tässä blogissa on listattu vielä joukko sarjakuvien, mangan, lehtien ja muun tyyppisen lukemisen erikoissovelluksia Android-laitteille.

Windows-tabletit

Windows-ohjelmistolla toimivia tableteja on tähän mennessä tuonut markkinoille lähinnä Microsoft, jonka Surface-malleja on saatavilla jo useita.

Esimerkiksi Kobo-sovelluksella voit lukea EPUB-muotoisia e-kirjoja.

Amazon-kaupasta hankittuja kirjoja varten täytyy tabletiin asentaa Kindle-lukuohjelma.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image