Ranskan rautatiet SNCF tarjoaa junamatkustajille e-kirjat matkan ajaksi

Junassa – varsinkin pitkällä matkalla – on aikaa keskittyä lukemiseen, mutta aina ei sopivaa kirjaa satu mukaan. Ranskan rautatieyhtiö SNCF houkuttelee matkustajia luotijuniinsa tarjoamalla heille e-kirjat matkan ajaksi kaupan päälle.

SNCF, Ranskan rautateiden juna

Kun matkustaja on löytänyt oman paikkansa junasta ja avannut lukulaitteensa (mikä tahansa vempain missä on verkkoselainohjelma), hän voi kytkeytyä junan langattomaan verkkoon. Seuraavaksi matkustaja kirjautuu junasta löytyvän nettisivun osoitteeseen, josta tarjolla olevat e-kirjat löytyvät. Kirjan voi lukea ilmaiseksi selaimessa (langaton yhteys oltava päällä) tai kirjan voi ladata omaan laitteeseen maksua vastaan.

E-kirjojen tarjoaminen matkustajille lähti liikkeelle projektista, jossa SNCF rakensi langattomat internet-yhteydet pikajunien asemille ja itse juniin. Syyskuun 2014 alusta Bibliothèque digitale TER -nimen saanut kirjapalvelu ja langattomat verkot ovat olleet toiminnassa. SNCF:n kirjapalvelusta lisää tietoa ranskaksi täällä.

Verkkoyhteyksien rakentaminen juniin ei ole ollut mikään pieni projekti, sillä SNCF pikajunissa matkustaa noin yksi miljoona ihmistä päivittäin. Junia on 7500 kappaletta.

SNCF, Ranska, BIBLIOTHÈQUE DIGITALE TER

Börsenblatt kertoi SNCF:n uudesta kirjapalvelusta.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image