Kuukausimaksullinen kirjapalvelu Scribd juhlii yksivuotiaan ylpeydellä lukijamääriään

Kiinteällä kuukausimaksulla e-kirjoja tarjoavat palvelut ovat varsin uusia keksintöjä, jonka vuoksi ensimmäisillä yrittäjillä on kova kiire vallata markkina-asemia. Yhden vuoden ikään päässyt Scribd ei suoraan kerro lukijamääriä tai kuinka monta kirjaa he ovat lukeneet, mutta jotain yhtiön ilmoittamista ensimmäisen vuoden luvuista voi päätellä.

infografiikka: Scribd 1. vuoden tilastoja
Infografiikka: Scribd.

Scribdin julkaiseman infografiikan lukuja ovat esimerkiksi:
– 17,6 miljoonaa lukutuntia. Tästä voisi ajatella, että kirjapalvelulla on tilaajia useita satoja tuhansia, mutta ei kuitenkaan miljoonia.
– Kirjapalvelusta on luettu yli miljardi sivua.
– Palvelun kirjavalikoimaa on luettu maailman kaikilla mantereilla (myös Etelämantereella). Scribd on tarjolla olevista kirjapalveluista kansainvälisin, sillä esimerkiksi Amazon Kindle Unlimited ja Oyster rajoittuvat Pohjois-Amerikkaan.
– Eniten alleviivattu kirja on Dummies-opas viineihin.
– Kolme kirjagenreä, joiden lukemista aloitetaan useimmiten ovat romantiikka, mielen ja hengen aiheita käsittelevät teokset, ja liiketoiminta.
– Kolme kirjagenreä, jotka luetaan useimmiten loppuun asti ovat romantiikka, kertomakirjallisuus ja lastenkirjat.
– Viisi suosituinta kirjaa olivat Paulo Coelho: The Alchemist, Catherine McKenzie: Arranged, Lisa Kleypas: Devil in Winter, Kiera Cass: The Selection, Justin Halpern: Sh*t My Dad Says.

Scribd 1. year statistics
Infografiikka: Scribd.

Mitä vaikutuksia käytännön elämään ja lukutottumuksiin kuukausimaksullisen kirjapalvelun käyttöönotolla on? Lähes koko vuoden palvelua käyttänyt bloggaaja kertoo omat kokemuksensa täällä ja toinen lukija kertoo kolmen kuukauden saldon täällä.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


CAPTCHA Image