San Antonion lentokentältä e-kirjat lainaksi kaikille matkaajille

E-kirjoja on kätevä kuljettaa mukana puhelimessa, tabletissa tai muussa lukulaitteessa isoakin valikoimaa, mutta joskus havahtuu vasta matkalla luettavan olevan vähissä. San Antonion lentokentällä Yhdysvalloissa voi nyt automaatista lainata paikallisen kirjaston valikoimista e-kirjan, vaikka ei olisi kaupungin kirjastokorttia.

San Antonio, lentokentän e-kirja-automaatti

San Antonion kaupunginkirjastoa tukeva yhdistys keräsi 26 000 dollaria kahden lainausautomaatin saamiseksi lentokentälle. Automaateista voi lainata e-kirjoja ja myös ladata oman laitteensa (sitä varten automaatin alaosassa oleva luukku, josta roikkuu kaapeleita).

E-kirjan lainaa varten täytyy olla San Antonion kirjastokortti, mutta väliaikaisen – 24 tuntia voimassaolevan – kortin saa kuka tahansa matkailija. Väliaikaisella kortilla voi lainata kolme kirjaa. San Antonio Business Journalin mukaan väliaikaisen kortin lainat ovat voimassa viikon, kun normaalin kirjastokortin lainat ovat voimassa kolme viikkoa.

Liikennevälineet ovat olleet melkoisen nopeita kokeilemaan e-kirjoja osana parempaa palvelua matkustajille niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa junayhtiöt kokeilevat e-kirjojen lainaamista, samoin kuin Saksassa pitkän matkan linja-autosta saa sähköistä luettavaa.

San Antonio, kirjaston kotisivu
San Antonion kirjasto.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image