Miksi tabletin tai älypuhelimen ohjelmistoversio on tärkeä asia

Valtaosa maailman ja Suomen tablet-laitteista ja älypuhelimista on joko Applen tuotteita tai laitteita, jotka toimivat Googlen kehittämällä Android-ohjelmistolla. Apple päivitti juuri mobiililaitteiden iOS-ohjelmiston ja Google julkaisi juuri uuden Android-ohjelmiston. Monia uusia kivoja ominaisuuksia saatiin, mutta oikeasti tärkeää on tietää toimiiko oma laite uusien ohjelmistoversioiden kanssa.

Apple iOS 8, iPhone 6

Apple iOS –ohjelmisto on iPhonen ja iPadin moottori. iOS-ohjelmiston uusi version 8.0 tuli saataville syyskuussa 2014, mutta lukuisten virheiden vuoksi kuukautta myöhemmin Apple jakaa korjattua versiota iOS 8.1. Uusia ominaisuuksia iOS 8 –ohjelmistossa ovat esimerkiksi:

– Apple Pay -maksujärjestelmä. Se toimii vain iPhone 6:ssa ja Yhdysvalloissa. Puhelinta voi käyttää kassalla maksamiseen.
– iCloud Drive –pilvipalvelu. Tiedostojen synkronointi Applen mobiililaitteiden ja Mac-tietokoneiden välillä. Lisäksi kuvat, dokumentit jne. jäävät pilvipalveluun talteen.
– HomeKit-kotiautomaatiojärjestelmä. HomeKit on teknologia, jonka avulla myöhemmin esiteltävät kodinvalvontasovellukset ja henkilökohtaisen kunnon valvontasovellukset tehdään.
– Ilmoitukset. Parannettu ilmoitusten käsittely.

Android 5, tabletit ja puhelimet

Google on kehittänyt Android-ohjelmiston, jonka laitevalmistajat ovat sovittaneet omiin puhelimiinsa ja tableteihinsa. Samsung, LG, HTC, Sony ja Lenovo ovat tunnetuimpia Android-laitevalmistajia. Äskettäin Google esitteli uuden Android 5.0 –ohjelmiston, jonka ominaisuuksia ovat esim.:

– Monen sovelluksen samanaikainen käyttö. Se on ollut ennenkin mahdollista, mutta vaihtaminen sovelluksesta toiseen helpottuu ja se on tehty selkeämmäksi.
– Uusittu lukitustilan näyttö. Vaikka laite on lukittu, se osaa näyttää uudet ilmoitukset.
– Etäkäyttö. Android-puhelimen tai tabletin voi avata muutaman metrin päästä esimerkiksi älykellolla (aluksi ainoastaan Android-älykellolla).
– TV-liitäntä. Android 5 –puhelimissa ja tableteissa on Nexus Player –sovellus. Se osaa keskustella Android TV:n kanssa, joka on liitetty televisioon. Lopputuloksena on se, että tabletin tai puhelimen näyttö näkyy television ruudulla.

Nämä kivat ominaisuudet ovat vain laitteissa, joihin saa päivitettyä iOS 8- tai Android 5 –ohjelmiston. Oman laitteen päivitys tai sen varmistaminen, että uutta tuotetta ostaessaan saa uusimman ohjelmiston on tärkeää siksikin, että seuraava suosikkisovellus (app) tulee myös toimimaan laitteessa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *