Kirjojen suosittelupalvelut tietävät mitä haluat lukea seuraavaksi

Tekisi mieli lukea kirja, mutta mikä olisi sopivaa luettavaa juuri nyt? Jokainen kirjojen ystävä pohtii ainakin hetken tätä kysymystä ennen kuin tarttuu seuraavaan opukseen. Jos ideoita ei tahdo tulla, tekniikan voi ottaa avuksi. Tässä palveluita, jotka antavat kirjavinkkejä.

Bookseer, kirjojen suosituspalvelu

Verkossa toimivat kirjakaupat ovat jo pitkään osanneet suositella asiakkaille saman tyyppisiä kirjoja mitä he ovat juuri katselemassa tai ovat aiemmin ostaneet. Tämän verkkokauppa Amazon osaa parhaiten, mutta myös muut kaupat kehittävät omia algoritmejaan sopivien tuotteiden löytämiseksi asiakkaalle.

Kuukausimaksulliset kirjapalvelut, kuten Scribd, 24 Symbols ja Luekirja.fi, elävät sillä että saavat asiakkaan maksamaan kuukausimaksun toisensa perään. Siksi hyvää luettavaa on syytä tarjota aktiivisesti asiakkaille, jotta kiinnostus säilyy. Sen saa säilymään suosittelemalla jatkuvasti uusia kirjoja asiakkaalle hänen aiemman lukuhistoriansa perusteella. Omasta kokemuksesta esimerkiksi Scribd-palvelun suositukset ovat melko hyvin osuvia.

Scribd-kirjapalvelu

Lukemista harrastavien yhteisölliset palvelut, kuten Goodreads ja LibraryThing luottavat yhteisön mielipiteeseen enemmän kuin algoritmeihin. Ideana on kerätä palvelussa omaan kirjahyllyyn kirjoja, jotka on lukenut ja jotka haluaisi lukea. Kirjoja pisteyttämällä ja muita saman henkisiä lukijoita seuraamalla pääsee eteenpäin seuraavan kirjan valinnassa. Kotimainen #kirja on vielä tuore palvelu, jossa sisältöä ja jäseniä on toistaiseksi vähän eivätkä palvelun kaikki mahdollisuudet vielä näy käyttäjille.

Sitten on palveluita, jotka ovat erikoistuneet suosittelemaan lukijalle uusia kirjoja. Palvelut ovat englanninkielisiä, eivätkä ymmärrä muun kielisistä kirjoista juuri mitään. Käyttö on erittäin yksinkertaista: kirjoita hakukenttään kirjan nimi, jonka tyylistä lukemista etsit, niin saat ehdotuksia. Tässä viisi kirjojen suositteluun erikoistunutta palvelua.

Bookseer
The Fussy Librarian
What Should I Read Next
Whichbook
YourNextRead

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image