Kummallisia nuo britit: halutuimmat ammatit kirjailija, kirjastonhoitaja ja akateemikko

Suomessa arvostetaan lukemista ja kirjoittamista ja sen myötä kirjailijoita varsin paljon. Vaikka moni suomalainen kirjoittaa, harva siitä kokopäiväistä ammattia saa pienen kielialueen pienen kirjamarkkinan todellisuudessa. Britanniassa ollaan toista maata: suuren kielialueen halutuimmat ammatit ovat kirjailija, kirjastonhoitaja ja akateemikko.

Britannian 10 halutuinta ammattia tammikuussa 2015 tehdyn kyselyn perusteella ovat:
1. Kirjailija
2. Kirjastonhoitaja
3. Akateemikko
4. Juristi
5. Sisustussuunnittelija
6. Toimittaja
7. Lääkäri
8. TV-ohjelmien juontaja
9. Junan kuljettaja
10. Opettaja

YouGov, Britannian halutuimmat ammatit

Junan kuljettaja noinkin korkealla toiveammattien listalla saattaa pistää silmään, mutta sille on luonnollinen selitys. Brittinaisten ja miesten toiveammattien hajonta on suuri. Naisten kaksi halutuinta ammattia ovat sisustussuunnittelija ja kirjastonhoitaja, kun taas miehet haluaisivat kaikista eniten olla junan kuljettajia tai Formula 1 –kilpa-autojen ajajia.

YouGov UK kertoi kyselyn tuloksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *