Kirja, jonka sisältö muuttuu sen sijainnin mukaan

Erikoisiin ja eksoottisiin paikkoihin sijoitettuja kertomuksia on mukava lukea, sillä samalla voi oppia asioita kohteista missä ei ole vielä ehtinyt itse käydä. Miten oleellinen osa tarinaa jokin paikka oikeastaan on? Tätä asetelmaa on ennakkoluulottomasti lähtenyt haastamaan uusi prototyypin asteella oleva e-kirjojen lukulaite, joka muuttaa kirjan sisältöä sen mukaan missä laite kulloinkin on.

Trip Book on brasilialaisen FCB Brasil –yhtiön kehittämä laitekonsepti, jonka taka-ajatuksena on etsiä uusia tapoja tehdä houkuttelevia kanta-asiakasohjelmia.

Joka tapauksessa, yritys on rakentanut toimivan laitteen, jolla he ovat päässeet kokeilemaan idean toimivuutta. Toimintaperiaate on seuraava:
– Kirjailija kirjoittaa tarinan, joka ei ole sidottu paikkaan, vaan paikannimet voidaan vaihtaa.
– Rakennetaan lukulaite, jossa on GPS-tekniikalla toimiva sijainnintunnistus.
– Kun kirjan lukija saapuu laitteen kanssa esimerkiksi Roomaan, laite tietää olevansa Roomassa ja vaihtaa kaikki kirjassa olevat paikannimet vastaamaan roomalaisia nimiä.

Miltä vaikuttaa?

Jotenkin tämä vaikuttaa hyvältä idealta peliksi, mutta kirjaksi ei ehkä niinkään. Kirjat täytyisi kirjoittaa laitetta varten ajatellen siten, että kaikki Kautokeinoon sijoitetut tapahtumat voivat siirtyä Prahan kaduille.

Trip Bookin videoesittely:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *