Viisi tietokirjailijaa sai tunnustuspalkinnot tuotannostaan

Suomen tietokirjailijat on jakanut vuoden 2009 Tietokirjailijapalkinnot viidelle kirjoittajalle. Reima Flyktman, Tuula Karjalainen, Sirkka-Liisa Kivelä, Eero Ojanen ja Jari Sinkkonen saivat kukin 6000 euron palkinnon. Tunnustus annetaan kirjailijalle, jolla on laaja ja ansiokas tietokirjatuotanto.

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen on julkaissut lasten kasvatukseen liittyviä tietokirjoja, kuten Lapsen puolesta, Leikkiä vakavilla asioilla, Elämäni poikana ja Mitä lapsi tarvitsee hyvän kasvuun.

Filosofi Eero Ojanen on kirjoittanut yli 20 vuotta sekä akateemisista että yleistajuisista aiheista. Hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Hyvyyden filosofia, Hyvyyden yhteiskunta, Kauneuden filosofia, Kohtuudesta ja kohtuuttomuudesta ja Sivistyksen filosofia.

Sirkka-Liisa Kivelä on Turun yliopiston yleislääketieteen professori, joka on julkaissut yli 400 tieteellistä alkuperäisjulkaisua. Hänen uusin tietokirjansa on Depressiosta tasapainoon: hyvä elämä iäkkäänä.

Reima Flyktman, Opi digikuvaus päivässä

Taidehistorioitsija Tuula Karjalainen Hän on kirjoittanut Martta Wendelinin kuvien maailmasta kertovan teoksen Ikuinen sunnuntai ja Kantakuvat: yhteinen muistimme, jossa hän esittelee kymmenen taideteosta, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee.

Tietokirjailija Reima Flyktman on tuottanut 1990-luvulta lähtien kymmeniä tietotekniikan oppaita. Hän on julkaissut myös valokuvaamisen tekniikasta kertovat oppaat Digikamera tehokäytössä ja Digikuvaajan käsikirja. Lisäksi hän on toimittanut kymmeniä käännöksiä ja kotimaisten tekijöiden kirjoja.

Categories Yleinen