Arvot puntarissa Kari Ojalan kirjassa Vanhan liiton mies

Onko rehellisyydellä, pitkäjänteisyydellä tai toisten kunnioittamisella sijaa nyky-yhteiskunnassa? Vai ovatko pinnallisuus, asiasta toiseen hypähtely ja turha kuluttaminen vallanneet ihmismielet? Voisiko kestävät elämänarvot nostaa uudelleen kunniaan?

Tietokirjailijana ja kustantajana tunnettu Kari Ojala on kirjoittanut vahvan arvoromaanin, jossa ei jäädä päivittelyn tasolle. Vanhan liiton mies päättää muuttaa elämänsä ja ympäröivän yhteiskunnan – mutta hän ei revi vaan rakentaa. Ikean aamiaispöydässä kokoontuva miesporukka ryhtyy toimiin, jotka koskettavat lopulta itseään tasavallan presidenttiä.

Romaani on oivaltava ajankuva ja syvälle pureutuva kertomus asioihin vaikuttamisen ja päätöksenteon mekanismeista – ja keski-ikäisen miehen mielenmaisemasta. Helsinkiläinen lukija voi ottaa teoksen myös kotiseuturomaanina, niin paljon tuttuja tapahtumapaikat ovat.

Vanhan liiton mies on välttämätöntä luettavaa yhteiskunnasta, tästä ajasta, miehestä ja kaupunkiin kotiutuneesta sukupolvesta kiinnostuneelle; jokaiselle itsensä vanhan liiton mieheksi kokevalle ja heille jotka näistä miehistä välittävät.

Kari Ojala: Vanhan liiton mies. Etukeno Oy 2015. Painetun kirjan tiedot.

Teos on saatavilla e-kirjana verkkokirjakaupoista, jotka löytyvät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *