Zoice radio osaa soittaa juuri sinun mielimusiikkiasi kunhan kerrot mistä pidät

Maailmalla on jo muutaman vuoden ollut tarjolla suosittuja uuden tyyppisiä radiokanavia (tai musiikkipalveluita), jotka nekin lähettävät musiikkia, mutta ne tietävät jokaisen kuulijan musiikkimaun ja pystyvät soittamaan juuri kyseisen kuuntelijan haluamaa genreä.

Zoice nettiradio

Miten tämä on mahdollista? Kuulijalla täytyy luonnollisesti olla tapa kertoa mikä miellyttää mikä ei (muukin kuin perinteinen puhelinsoitto). Radioasemien lähetys kulkee netissä vastaanottajan PC:hen. Kuulija voi merkata jokaisen kappaleen kohdalla pitääkö hän siitä vai ei. Radioasema pystyy siis keräämään kuulijakohtaista, tarkkaa tilastoa jokaisen kuulijan musiikkimausta.

Nerokasta. Yksinkertaista myös kuulijalle. Musiikki saa virrata eikä jokaista kappaletta tarvitse merkata plussalla tai miinuksella, ainoastaan ne mitä viitsii.

Moni näistä uusista nettiradioista on ilmainen, mutta joissakin saa maksamalla lisätoimintoja tai mainokset pois kappaleiden välistä. Last.fm, Pandora ja Spotify ovat suosituimpia ulkomaisia kuulijan musiikkimaun oppivia palveluita. Palveluissa voi olla maantieteellisiä rajoituksia, mutta ainakin Last.fm toimii Suomessa sijaitsevassa PC:ssä.

Ulkomaisten nettiradioiden musiikkitarjonta on painottunut – kuinka ollakaan – muuhun kuin suomalaiseen musiikkiin. Nyt tilanne on muuttunut, sillä netissä on aloittanut suomalainen nettiradio, joka osaa oppia kuulijan musiikkimaun.

Zoice-radiota pääsee kuuntelemaan tästä: http://www.zoice.fi/

Kun rekisteröidyt radion käyttäjäksi, voit merkata mistä kappaleista pidät ja mistä et. Muuten Zoice soittaa mitä sitä huvittaa.

Zoicen musiikkivalikoima on tällä hetkellä päivän pop/rockia Suomesta, USA ja Englannista. Zoicen soitin sallii hypyn soitossa olevan kappaleen yli, mutta siitä näyttää seuraavan rangaistuksena läjä mainoksia.

Joka tapauksessa, Zoice on tervetullut nettiradiopalvelu kaikille suomalaisille, jotka kaipaavat kotimaista musiikkia, Suomessa suosittua musiikkia ja palvelua omalla kielellä. Jazzin, rapin, klassisen, kansanmusiikin, iskelmän ja maailmanmusiikin ystävät jäävät ehkä odottelemaan milloin heidän karvaisia musakorvia muistetaan vastaavalla nettiradiolla.

Categories Yleinen