Kasarirock on nyt niin suosittua, että bändeistä tehdään pelejä

Elokuvien ja kirjojen kustantajat ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä tietokonepelien kehittäjien kanssa, jonka vuoksi esimerkiksi Nälkäpelit on paitsi kirja ja elokuva, niin myös videopeli – Harry Potterin monista kirjoista, elokuvista ja peleistä puhumattakaan. Guitar Hero -peliä lukuunottamatta musiikkiala on (vielä toistaiseksi) enimmäkseen katsellut sivusta pelimaailmaa. Monta kymmentä vuotta megaluokan suosiota nauttineet rockbändit ovat kuitenkin niin kova maailmanlaajuinen vetonaula, että niiden nimiä on ryhdytty hyödyntämään myös peleissä.

Kun Kuuban rajat aukesivat Yhdysvalloille vuoden 2016 alussa, niin milläs muulla asiaa Havannassa juhlittiin kuin rock-musiikilla. Jo 1960-luvulla uransa aloittanut (brittiläinen) Rolling Stones soitti ilmaiskeikan Kuuban pääkaupungissa, ja ilmoitti menevänsä levytysstudioon tekemään uuden albumin.

Vielä kertaluokkaa Rollareita suurempaa suosiota nauttiva – 1970-luvulla aloittanut – bändi Australiasta AC/DC puolestaan oli jälleen kerran maailmankiertueella maaliskuussa 2016, kun lääkäri käski laulaja Brian Johnsonia lopettamaan välittömästi esiintymisen pelastaakseen kuulonsa. Kiertue ilmeisesti viedään loppuun lainalaulajan kanssa.

AC/DC:n suurin hitti, vuonna 1990 julkaistu Thunderstruck on melko epätavanomainen menestyskappale, mutta näyttää kestävän aikaa erinomaisesti. Ylen radio-ohjelma Hitin kaava purki hyvin asiantuntevasti Thunderstruckin menestystekijät jokaiselle rock-fanille auki: poikkeuksellisen vaikeasoittoinen mutta mieleenjäävä kitarariffi, yleisönhuudatusta muistuttava lauluosuus ja loistavasti rytmitetyt rumpu- ja kitarakompit. Hitin kaava -ohjelman voi kuunnella täältä.

Moneen kertaan lopettanut yhtye Guns N’ Roses on huhtikuussa lähtenyt kiertueelle, jossa mukana ovat bändin tärkeät keulahahmot. Rolling Stone -lehti keräsi kiertueen avajaiskonsertista Las Vegasista koosteen ja arvion (mukaanlukien videoklippejä) tänne.

Guns N’ Roses -bändin johtohahmot Axl Rose ja Slash ovat useasti maininneet Hanoi Rocksin suureksi vaikuttajakseen. Hanoi Rocks on moneen kertaan palannut keikoille 1980-luvulle päättyneen varsinaisen uransa jälkeen. Michael Monroe on bändin jäsenistä aktiivisin musiikin tekijä, joka kiertää oman ryhmänsä kanssa ajoittain esiintymässä niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Hänestä on lisäksi tullut Suomessa TV:stä tuttu hahmo usean vuoden The Voice of Finland tuomarin työn ansiosta. Myös Sam Yaffa on onnistunut televisiossa tuomaan uutta ja erilaista musiikkia kansan korviin, sillä hän on toimittanut musiikkiaiheista ohjelmia. Peliä ei (vielä) tiettävästi Hanoi Rocksista kuitenkaan ole tehty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *