Ruotsin suurin kuukausimaksullinen äänikirja ja e-kirjapalvelu Storytel aloitti Suomessa

Ruotsin suurin äänikirjapalvelu Storytel on avannut kuukausimaksullisen äänikirja- ja e-kirjapalvelunsa Suomessa. Storytelin valikoimassa on tällä hetkellä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä kirjoja. Palvelun kuukausimaksu on 16,99 euroa, jota vastaan saa kuunnella ja lukea niin monta ääni- ja e-kirjaa kuin ehtii.
storytel, tietokirjat, näytönkuva
Storytel on tehnyt kirjojen kuuntelua ja lukemista sovellusohjelmat Applen laitteita (iPad ja iPhone) varten ja Android-laitteille (esimerkiksi Samsungin, LG:n, Huawein, Acer tabletit ja älypuhelimet). Tietokoneella Storytelin palvelua voi käyttää selainohjelmalla, mutta toiminnot ovat rajoitetummat kuin mobiilisovelluksissa. Esimerkiksi: kirjoja voi kuunnella tietokoneen selainohjelmassa, mutta ei lukea.

Storytelin palvelu on juuri avattu Suomessa, joten suomenkielinen kirjavalikoima tulee vielä laajenemaan. Ruotsinkielinen kirjavalikoima on erittäin laaja, ja englanninkielisiä kirjoja on myös runsaasti. Storytel on ruotsalainen yritys, joka on tähän mennessä avannut paikallisen palvelun Suomen lisäksi myös Norjassa, Tanskassa, Hollannissa ja Puolassa.

Storytelin tulo Suomeen on merkittävää siksi, että se on kummallakin kotimaisella kielellä toimiva palvelu, joka tarjoaa sekä kotimaisia että ulkomaisia kirjoja kohtuuhintaan. Tähän asti kuukausimaksullista kirjapalvelua on tarjonnut lähinnä Otavan omistama Luekirja, mutta sen valikoima on rajoittunut vain kustantamon omaan tuotantoon, ja hintataso on moninkertainen kansainvälisiin palveluihin verrattuna. Storytel tuo laajan kirjavalikoiman usealta kustantajalta ja hintataso on lähempänä suurten englanninkielisten palvelujen tasoa.

Ruotsalaiset kirja-alan yritykset ovat hanakasti laajentaneet toimintaansa Suomeen digitaalisen murroksen edetessä. Alan suuryritys Bonnier on ostanut esimerkiksi WSOY:n ja Akateemisen kirjakaupan monen jo aiemmin hankitun yrityksen lisäksi. Toinen tapa tulla Suomen markkinoille on orgaaninen kasvu käynnistämällä uusi kauppa, palvelu tai muuta kirjoihin liittyvää liiketoimintaa.

Tämän tien Storytel valitsi Suomessa, vaikka esimerkiksi Tanskassa yhtiö osti 100 miljoonalla Tanskan kruunulla paikallisen kirjapalvelu Mofibon. Mofibo oli ehtinyt kerätä yli 100 000 maksavaa asiakasta. Storytelilla puolestaan oli vuoden 2016 alussa noin 220 000 tilaaja-asiakasta. Liikevaihtoa yhtiö keräsi vuoden 2016 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 83,9 miljoonaa kruunua. Kasvua edelliseen vuoteen oli 73 prosenttia. Yhtiö on listattu Tukholman pörssiin. Storytel teki ensimmäisen voitollisen vuosituloksensa vuonna 2015, ja investoi voimakkaasti kasvuun.

Myös Klaavan e-kirjat ovat saatavilla Storytelin palvelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *