E-kirjan lukulaite onkin hieno nuottivihko, jossa sivu vaihtuu jouheasti

Kauan sitten kun Apple toi iPad-tabletin ihmiskunnan iloksi ja hyödyksi, yksi ensimmäisiä sovelluksia oli käyttää sitä e-kirjojen lukulaitteena ja nuottivihkona. Tablet sopii samoihin nuottitelineisiin kuin vihkot, ja kun tabletiin lataa sopivan sovelluksen, nuottien seuraaminen sujuu mukavasti.

Nuoteissa harvoin on väreillä ilakoitu eikä niiden grafiikka myöskään ole kovin haastavaa noin tietoteknisessä mielessä. Siksi mustavalkonäytöllä varustettu e-kirjojen lukulaite voisi sopia hyvin perinteisen nuottivihkon korvaajaksi. Ongelma vain on ollut, että lukulaitteet tapaavat olla melko pieniä, kun soittaja mielellään haluaisi nähdä aukeaman kerrallaan. Nyt tämäkin ongelma on ratkaistu Gvido-laitteessa.

Gvido on japanilaisen Terrada Music Score -yrityksen kehittämä tuote yksinomaan nuottien lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen nuotteihin.

Teknisesti Gvido on mielenkiintoinen ratkaisu: siinä on kaksi erillistä E ink näyttöä, jotka toimivat kuten yksi näyttö. E ink on juuri se näyttöteknologia, jota käytetään lukulaitteissa. Kun soittaja koskettaa näytön reunaa, Gvido näyttää nuottivihkon seuraavan aukeaman. Laitteen mukana tulevalla erikoiskynällä soittaja voi tehdä suoraan ruudulle nuotteihin muistiinpanoja.

Katso video miten pianisti käyttää laitetta:

Gvidon hintaa yhtiö ei vielä ole kertonut. Koska 13 tuuman lukulaite (jossa on siis yksi näyttö) maksaa lähes tuhat dollaria, niin tuskin kahden näytön tuote jää alle tuhannen.

Gvidon teknisiä tietoja ja ominaisuuksia

13.3 tuuman näyttö, joita on kaksi.
Näytön tarkkuus 1200 x 1600 pikseliä, 16 harmaan sävyä
Kosketusnäyttö, Touch Pen
Internal memory 8GB
microSD muistikorttipaikka
Micro USB liitin
WLAN (Wi-Fi) 802.11a/b/g/n (2.4GHz/5GHz)
Bluetooth 4.0
Lithium-ion akku
Mitat 480 x 310 x 5.9 mm
Paino 650 gr

The Verge löysi tämän laitteen internetin syövereistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image