Uutisia e-kirjojen maailmasta: lukulaitteiden arvioita, vinkkejä kirjailijan työhön, ihmeellinen imprint, drone-valokuvaus

ipad pro 9.7 smart keyboard
Kaikki linkit osoittavat englanninkielisiin artikkeleihin.

Why are there so many new publishing imprints? (The Guardian)

* Mikä ihme kirjojen kustannusliiketoiminnassa käytetty ‘imprint’ on, ja miksi niitä tulee vain lisää? Yksinkertainen vastaus on, että imprint on suuren kustantajan organisaatioyksikkö joka keskittyy määrättyyn genreen. Jotkut imprinteistä ovat syntyneet pieniä kustantamoita ostamalla ja joskus sellainen käynnistetään alusta alkaen.

10 Travel Photography Tips (Julia Trotti)

* Hyväksi havaittuja vinkkejä valokuvaamiseen matkoilla. On hyvä kuitenkin muistaa, että järjestelmäkameran lisäksi hyvässä älypuhelimessa on myös erinomainen kamera, ja joissakin kohteissa (Suomessa kesällä?) tarvitaan vedenpitävää kameraa.

Ebook Readers: The 5 Best Models You Can Buy (Gear & Style CheatSheet)

* Amazon Kindle -lukulaitteet saavat kiitosta, mutta myös Kobo ja Onyx ovat hyväksi havaittuja merkkejä, joita saa EU-alueelta.

‘I write first thing, when I can suspend disbelief in the act of making things up’ (Will Self)

* Kirjailija voi oppia paljon toisilta kirjailijoilta. Will Self on kehittänyt työtavan, jossa hän kirjoittaa määrätyn määrän tekstiä (Conrad-mitallisen) aamulla ennen kuin tekee mitään muuta. Toimii varmasti monelle kirjailijalle, kun taas toiset saattavat käyttää aamun nimenomaan tekemällä jotain muuta ja suunnittelemalla sitä mitä kirjoittavat myöhemmin päivällä.

High times: the rise of drone photography (The Guardian)

* Kauko-ohjattavalla drone-kopterilla otetut valokuvat ja videot ovat kovassa nousussa suosituissa valokuvien jakelupalveluissa, kuten Instagramissa. Eikä ihme, sillä drone antaa kokonaan uuden näkökulman maailmaan. Myös uusi ammatti syntynyt: drone-kuvaaja, joka matkustaa ottamassa kuvia yritysten tilauksesta.

Sähköisiä tietokirjoja älypuhelimeen, tabletiin, lukulaitteeseen ja tietokoneelle: lataa tästä näytteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *