Kahdeksan vuodenaikaa houkuttelee luksuslomailijoita Lappiin: kirja esittelee myös ruokapöydän herkut

Janne Honkasen toimisto on Rovaniemen lentokentällä, eikä sattumalta. Hän nimittäin houkuttelee kiireisiä, usein julkisuutta vältteleviä henkilöitä hetkeksi nauttimaan Lapin luonnosta, aktiviteeteista ja gourmet-ruuasta. Janne on myös toimittanut kirjan, jossa esitellään Lapin vuodenajat ja niihin sopivat tekemiset ulkoilmassa, unohtamatta ruokia ja juomia.

Kahdeksan vuodenajan käsite on lähtöisin poron vuodesta, mutta nykyään vuodenajat liittyvät myös matkailusesonkeihin ja kulloinkin luonnosta saataviin ruokien raaka-aineisiin. Kahdeksan vuodenaikaa ovat talvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä, kesä, syyskesä, syksy ja syystalvi. Englanninkielisessä kirjassa vuodenajat tosin ovat saaneet hieman vetävämmät nimet, kuten Crusty Snow ja The Ever-Rising Sun. Keväällä 2016 julkaistu kirja 8 Arctic Seasons esittelee sanoin ja kuvin nämä kahdeksan vuodenaikaa.

Mitä kiireiset Lappiin saapuvat luksusmatkailijat sitten tekevät erämaassa paitsi syövät hyvin ja katselevat revontulia? Janne Honkasen yritys Luxury Action on kehittänyt heille palvelutuotteita, kuten Superauto Ice Driving, TeePee Wilderness Camp ja Hollywood Experience. Hollywood-kokemukseen asiakas voi tilata oman fantasiaelokuvansa toteutuksen. Asiakas pääsee elämään elokuvansa, eikä vain katsomaan sitä. Lisäksi jouluaiheiset tuotteet Christmas Chalets, Christmas Star ja Santa Claus Concierge ovat suosittuja.

Janne Honkanen antoi äskettäin haastattelun täällä, jossa hän kertoi paitsi aikaisemmista vaiheistaan ammattimaisena moottorikelkkakilpailijana, myös kirjastaan ja Lapin matkailusta.

Jannen mielestä Suomen varsinaisia matkailun vetonauloja ovat luonto ja ihmiset: ”Helsinki on pääkaupunkina maailman hienoimpia mm. saaristonsa vuoksi. Eikä Lappia ainutlaatuisempaa paikkaa koskemattomuudeltaan voi löytää”.

Jannen matkailuyritys on huomioitu maailmanlaajuisesti. ”Olemme olleet onnekkaitakin, ja näkyneet esim. CNN:llä, Forbesilla ja National Geographicissa.”

8 Arctic Seasons -kirjan tiedot, hinnat ja saatavuustiedot löytyvät Klaava.com-sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *