Onnea Helsinki! Maailman designpääkaupunki vuonna 2012 tuo maailmanlaajuista julkisuutta Suomeen

Maailman muotoilujärjestö Icsid on valinnut Helsingin maailman designpääkaupungiksi vuodeksi 2012.

Helsinki-näkymä Torni-hotellin huipulta

Helsinki on vasta kolmas maailman designpääkaupunki Italian Torinon vuonna 2008 ja Etelä-Korean Soulin vuonna 2010 jälkeen. Tunnustus jaetaan yhdelle kaupungille joka toinen vuosi. Designpääkaupungin kunniaa tavoitteli 46 kaupunkia 27:stä maasta. Kansainvälinen valintaraati valitsi lopullisiksi ehdokkaiksi Helsingin ja Hollannin Eindhovenin, joista Helsinki valittiin.

Helsingin keskustan vanhaa arkkitehtuuria

Helsingin yhteistyökumppanit Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti ovat mukana designpääkaupunki-vuoden valmisteluissa ja toteutuksessa. Helsingin hakemuksen teemana oli ’Open Helsinki – Embedding Design in Life’ (Avoin Helsinki – Design kuuluu elämään).

Talin golf-kenttä syksyisessä auringossa

Teemaan sopii hyvin myös puistoalueet, kadunvierustat, aukiot, kävelytiet, pyörätiet, sillat, sillanalitukset – ylipäätään kaikki sellaiset paikat jotka koetaan ei-kenenkään maaksi. Pöheiköt, roskat, pusikot, koiranpaskat, hiekkakasat, rikkinäiset bissepullot, betonijäte ja muu vastaava pistää kyllä vierailijoiden silmään, vaikka ei kaikkeen tottunutta stadilaista häiritsekään. Hienosti hoidettu Talin golf-kenttä pysyy kuosissa jopa räntäsateessa.

Talin golf-kenttä räntäsateessa

Categories Yleinen