Stephen King suunnittelee jatko-osaa Hohto-kirjalle josta Stanely Kubrick teki menestyselokuvan

Stephen King kertoi suunnittelevansa jatko-osaa Hohto (Shining) kirjalleen, joka ilmestyi jo vuonna 1977. Asia kiinnostaa muitakin kuin kauhukirjallisuuden ystäviä siitä syystä, että Stanley Kubrick teki vuonna 1980 kirjan pohjalta niin hiipivän pelottavan leffan, että sen kohtauksia muistuu mieleen vieläkin.

Stephen King oli Torontossa puhumassa uudesta kirjastaan ’Under the Dome’ kun puhe hairahtui ideaan, jota hän oli työstänyt jo kesästä lähtien. Hänen ideanaan on kertoa Jack Nicholsonin ja Shelley Duvallin näyttelemän perheen pikkupojan, Danny Torrancen, tarina 40-vuotiaana aikuisena.

Vaikka King vähätteleekin mahdollisuutta kirjan valmistumiseksi, hänellä on jo nimi – Doctor Sleep – mahdolliselle teokselle. Päähenkilö, joka pikkupoikana sai vähän liikaakin kauhukokemuksia työskentelee vanhusten parissa ja käyttää hyväkseen selvännäkijän lahjaansa.

Jos Stephen King saa kirjan kirjoitettua ja elokuvaoikeudet myytyä, kuka tekee leffan? Stanley Kubrick on kuollut ja Jack Nicholson on liian vanha.

Categories Yleinen