Mitä Nokian ilmainen musiikin latauspalvelu Comes with Music todella tarjoaa

Nokia on vihdoin saanut maailmalla rummuttamansa Comes with Music-palvelun myös suomalaisten käsiin. Nokia lupaa ilmaiseksi musiikkia niin paljon kuin kehtaa kaupasta vuoden aikana ladata. Eikä maksa mitään.

Onko Nokia keksinyt ilmaisen lounaan? No, ei aivan. Katsotaanpa hieman tarkemmin mitä ilmaispalvelulla saa ja mitä ei.

Nokia X6

Comes with Music-palvelun saa ostamalla määrätyn puhelinmallin. Tällä hetkellä tarjolla on keskihinnan yläpuolella olevan hintaluokan laitteita, kuten Nokia N97 Mini, X6, 5630, 5530, 5230 ja 5130.

Ilmainen musiikkipalvelu aktivoidaan PC:n kautta, johon puhelin on liitettävä aktivoinnin ajaksi. Musiikin lataus onnistuu sitten suoraan puhelimeen ja PC:lle.

Ostetun Comes with Music-puhelimen mukana tulee oikeus yhden vuoden ajan ladata musiikkia. Kun vuosi on kulunut, voi aloittaa maksullisen tilauksen, joka oikeuttaa lisälatauksiin. Vaikka ei siirrykään maksulliseen palveluun, siihen asti ladatut kappaleet saa pitää.

Nokia Comes with Music

Kuulostaa todella hyvältä. Eihän tässä mitään kikkakolmosta olekaan?

Nokia on pakannut ladattavat musiikkikappaleet kopiosuojausteknologialla. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että laillisesti ladatun kappaleen voi kopioida ja soittaa muutamassa laitteessa. Esimerkiksi, jos kappaleessa on kolmen laitteen käyttöoikeus, sitä voi soittaa kännykässä, PC:ssä ja kenties MP3-soittimessa.

Mitä tapahtuu, kun se kännykkä kuolee, jossa laillisesti ladattu kappale on? Se häviää laillisesti bittien mustaan aukkoon. Ihan samalla tavalla käy jos on investoinut esimerkiksi iTunes-musiikkikauppaan ja tarpeeksi monta kertaa vaihtaa iPodia ja PC:tä. Sinne meni eikä takaisin saa.

EMusic MP3

Musiikki on siis kertakäyttötavaraa kaupoissa, jotka käyttävät kopiosuojausta. Musiikki ei sen sijaan ole kertakäyttötavaraa kaupoissa, joista saa ladata MP3-muotoon talletettua musiikkia. Tällaisia ovat esimerkiksi eMusic, eClassical, Amazon (vain osa valikoimasta MP3 ja lisäksi voi olla rajoituksia Suomen suhteen), ja iTunes (vain osa valikoimasta MP3 ja lisäksi voi olla rajoituksia Suomen suhteen).

Eclassical

MP3-muotoista musiikkia voi siirtää laitteelta toiselle ja lisäksi se on ainoa universaali formaatti, jota kaikki digitaalista musiikkia soittavat laitteet osaavat soittaa.

Nyt kun tiedät mistä Comes with Music-palvelussa on kyse, niin täältä sitä saa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *