Bonnier suunnittelee, tai ainakin haaveilee omasta elektronisesta lehtien lukulaitteestaan

Tästä tulee ihmeellistä aikaa ahkeralle lukijalle jos kustantajien haaveet toteutuvat. Mediayhtiö Bonnier on aktiivisesti suunnittelemassa tulevaisuutta, jolloin lehtiä ja kirjoja ei jaella paperille painettuina vaan elektronisesti. Elektronisten lehtien lukemista varten Bonnier näkee tarpeelliseksi kehittää lukulaitteen. Katso video:

Mag+ from Bonnier on Vimeo.

Vaikka laite näyttää hienolta, kannattaa huomata, että laite on olemassa vain suunnittelutoimiston tietokoneiden grafiikkaohjelmissa. Yhdysvaltalaiset lehtikustantajat suunnittelevat myös omaa lukulaitettaan, jonka idea pääpiirteissään on samanlainen kuin Bonnierin laitteen: hieno vekotin juuri heidän tarjoamien sisältöjen lukemiseen.

Ahkeran lukijan tulevaisuus näyttää siis kustantajien mielestä sellaiselta, että jos haluaa lukea ekirjoja, täytyy hankkia lukulaite, kuten Kindle, iRex, Cybook tai Sony Reader. Jos haluaa lukea lehtiä täytyy hommata Time-aikakauslehteä varten yksi laite ja Bonnierin lehtiä varten toinen laite. Ehkä Hesari tekee myös oman laitteen. Jos on esimerkiksi pari päivää reissussa, on joka tapauksessa otettava mukaan kannettava tietokone, kännykkä, kamera ja iPod.

Mikäs siinä, varataan pari reppua elektroniikka varten ja vähennetään muuta matkatavaraa. Tai sitten jäädään odottamaan, että kustantajat sopivat yhteisestä elektronisesta julkaisustandardista, jonka mukaiset kirjat ja lehdet ovat yhteensopivia kaikkien elektronisten härveleiden kanssa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *