Booxtv tuo TV:n matkapuhelimiin vaatimatta lisälaitteita tai uutta maan kattavaa TV-verkkoa

Mobiili-TV:sta on Nokian johdolla puhuttu jo vuosikausia, mutta tuloksia ei ole oikein tahtonut syntyä. Nokia on perustellut matkapuhelimissa katseltavan digi-TV:n vaativan kokonaan uuden lähetysverkon. Sehän on tietysti puppua.

Suomalainen yritys Screenpeak on kehittänyt Booxtv-palvelun, joka tuo digi-TV-kanavat matkapuhelimiin. Mitään uusia verkkoja tai laitteita ei tarvita.

Booxtv

Booxtv koostuu kännykkään ladattavasta sovelluksesta, jolla TV-ohjelmia katsellaan ja taustapalvelusta, joka sekä nauhoittaa että lähettää TV-ohjelmat puhelimeen. Koska kyseessä on liikkuva kuva, kännykässä täytyy olla joko 3G tai WLAN-yhteys päällä silloin kun TV:tä katsellaan.

Kaikki Booxtv-palvelun vaatimat TV-teknologiat ja tuotteet ovat jo arkipäivää. Mitään uutta ei tarvita. No, ehkä uusi kännykkä tarvitaan, jos ei satu omistamaan paria vuotta nuorempaa Nokian N- tai E-sarjan älypuhelinta.

Puhelimessa Booxtv toimii siten, että katseltavat ja nauhoitettavat TV-ohjelmat valitaan ohjelmaoppaasta. Sen jälkeen valitun TV-ohjelman voi katsoa jos nopea nettiyhteys on kohdalla. Vaihtoehtoisesti taustapalvelun nauhoittaman TV-ohjelman voi ladata kännykän muistikortille ja katsoa silloin kun sopii.

Booxtv:n sovellusohjelma puhelimeen on ilmainen. Palvelu tarjoaa maksuttoman tutustumisajan, mutta sen jälkeen siitä on maksettava kuukausimaksua.

Nokian ajama digi-TV puolestaan perustuu sittemmin standardiksi määriteltyyn DVB-H (Digital Video Broadcast-Handheld) teknologiaan. Se vaatii sekä uuden erillisen lähetysverkon että lisää rautaa matkapuhelimiin. DVB-H:ta perustellaan esimerkiksi vähäisellä virrankulutuksella kännykässä ja kuvanlaadulla. Kun kännykät ja verkot kehittyvät koko ajan, on vaikea enää uskoa DVB-H:n läpilyöntiin ainakaan suuressa mittakaavassa.

Booxtv:n kännykkään ladattava sovellus löytyy alla olevasta linkistä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *