Kännykkätaidetta opetetaan Chicagon taidekoulussa

Suomessa kännykänkäyttö on jo niin edistynyttä, että kilpailemme siitä kuka heittää nokialaistaan pisimmälle. Yhdysvalloissa ei ilmeisesti keihäänheittoperinne velvoita tähän historialliseen urheilulajiin, mutta siellä on keksitty käyttää puhelinta taiteen tekemiseen.

Apple iPhone taidetta, Jorge Colombo

Chicagossa toimiva taidekoulu Chicago Art Department on aloittanut kurssin, jossa opetellaan tekemään maalaustaidetta Apple iPhone-puhelimella. Innoittajana kurssille olivat taiteilijat, jotka ovat jo tehneet maalauksia joko iPhone- tai iPod-laitteilla.

High-tech taidetta ovat tehneet esimerkiksi Susan Murtaugh, joka käytti iPod Touch-laitetta luodakseen erään korporaation johtukunnan jäsenten muotokuvat. Toinen taiteilija, Jorge Colombo maalasi iPhone-puhelimellaan New Yorkin katunäkymiä, joista yksi päätyi New Yorker lehden kanteen. Jorge Colombon iPhone-taidetta voi ihailla kuvagalleriassa täällä.

Applen laitteiden käyttö maalaustaiteeseen perustuu niiden kosketusnäyttöön. Taiteilija voi esimerkiksi ottaa kuvan ja grafiikkasovellusta käyttämällä muokata kuvaa tai piirtää sormillaan mitä haluaa.

Kaliforniassa puolestaan on sävelletty ja ensi-esitetty teos, jonka soittimina ovat iPhone-puhelimet.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *