Haloo! Japanilaiset tekevät TV:stä puhelimen

Kännykän yleistyminen muutti puhelinkeskustelut yksityisiksi kodeissa. Kun bakeliittipuhelimen aikana puhelin oli joko eteisessä tai olohuoneessa ja kaikki perheen jäsenet kuulivat muiden puhelinkeskustelut, kännykkäaikana itse puhelinlaite ja kaikki sen avulla tapahtuva viestintä on yksityistä.

Hyvä niin. Kukin saa valita kuinka yksityistä tai julkista hänen viestintänsä on.

Digitaalisen teknologian myötä TV on muuttumassa pieneksi tietokoneeksi. Tämä tietysti houkuttelee insinöörejä keksimään digitelkkareihin uusia ominaisuuksia.

Skype

Kuten puhelimen. Japanilainen Panasonic ja korealainen LG esittelivät Yhdysvalloissa elektroniikkamessuilla uudet TV-mallit, joissa on puhelin.

Näissä telkkareissa ei olekaan ihan mitä tahansa puhelinta, vaan ilmaisia puheluja välittävä Skype-ohjelma on valmiiksi asennettu TV-laitteisiin. Ohjelmalla voi ottaa puhelun toisille Skypen käyttäjille ja tavallisiin puhelimiin. Jos yhteys on auki toiseen Skype-käyttäjään, myös videokuva siirtyy puhujien välillä.

Haloo! Ovatkohan aasialaiset insinöörit miettineet tätä loppuun asti? He siis olettavat, että olohuoneen isoa taulu-TV:tä käytettäisiin bakeliittipuhelimen tapaan koko perheen puhelimena.

Hupaisinta on, että TV:n katsominen keskeytyy kun puhelin soi. Panasonicin ja LG digi-TV:t eivät pysty yhtä aikaa näyttämään TV-kuvaa ja välittämään puheluita.

Categories Yleinen